Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Convocada la XII Fira Concurs Experimenta 2017

  • 2 de febrer de 2017
Image de la noticia

Convocada un any més la Fira-Concurs "Experimenta" de Demostracions i Experiments de Física i Aplicacions Tecnològiques, que es celebrarà en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe el 2 d'abril.

La Facultat de Física de la Universitat de València convoca la XII edició de la fira-concurse “EXPERIMENTA” 2017, que pretén convertir als estudiants d'ensenyament mitjà (ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà) en protagonistes actius i creatius de la física i la tecnologia. Els participants, amb ajuda d'un tutor o tutora del seu centre, desenvolupen projecte experimental de física i/o tecnologia, i ho exposen en una fira oberta en l'expliquen i divulguen el seu treball.

La fira-concurs comença amb la inscripció de treballs abans del 1 de FEBRER de 2017, i finalitza amb una fira oberta al públic que se celebrarà en el Museu de les Ciències “Príncep Felipe” de València el 2 D'ABRIL de 2017, i en la qual els participants podran mostrar i explicar els seus projectes al públic visitant, així com al jurat. En finalitzar de la fira, que inclou activitats paral·leles com el taller “Fisicalandia” per a xiquets, se celebra l'acte de lliurament de premis. En 2016 van participar al voltant de 90 projectes que van involucrar a més de 400 participants i al voltant de 3000 visitants, en una jornada que és, sobretot, una festa de la ciència. 

La innovació i el desenvolupament tecnològic futurs depenen en bona mesura de la curiositat i l'entusiasme dels estudiants per conèixer i comprendre els fenòmens que ens envolten i de la possibilitat d'implicar-se en primera persona en la ciència. Especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat natural i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar el que observem amb els principis i magnituds de la física i amb les aplicacions tecnològiques.

Aquesta fira-concurs compta amb un projecte competitiu de la Fundació espanyola per a la Ciència i la tecnologia (FECYT, Ministeri d'Economia i Competitivitat) i el patrocini i col·laboració de diferents entitats. Es va iniciar en 2005 en coincidència amb la celebració de l'Any Mundial de la Física, amb l'objectiu de transmetre el gust pel coneixement científic i contribuir a la seua comprensió des del més proper. L'entusiasme i interès dels participants, així com la resposta del públic van ser extraordinaris i van contribuir decisivament a la transformació d'aquest esdeveniment en una fira anual.

Més informació sobre la XII convocatòria ACÍ