Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

LA FACULTAT DE FÍSICA CELEBRA L’11 DE FEBRER, DÍA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

  • 9 de febrer de 2023
Image de la noticia

La Facultat de Física commemora l’11 de febrer, “Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència”. Nacions Unides va proclamar al 2015 la celebració d’aquest dia amb l’objectiu d'aconseguir la participació plena i equitativa de les dones en la ciència i fomentar que xiquetes i dones joves optin per estudis científics i tecnològics.

Aquest any volem celebrar-ho amb l’activitat “11F, TORNEM ALS INSTITUTS”, que consisteix en la realització de xerrades divulgatives de Física per part de les alumnes del grau i dels dobles graus als seus propis centres de secundària. L’objectiu d’aquestes xerrades és, per un costat, fomentar les vocacions científiques de les alumnes de 3r i 4t de l’ESO, i d’altre, conscienciar i donar formació per trencar els estereotips de gènere entre l’alumnat universitari.

La idea ha tingut una gran acceptació per part de les alumnes de la nostra facultat i ja tenim concertades més de 20 activitats en instituts públics i privats de tot el territori valencià amb la participació de 30 alumnes, 26 d’elles són xiques.

Des de la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física volem afavorir la visibilitat de les dones que estudien ciència entre l’alumnat d’ESO, just en el moment en que moltes xiques desisteixen de les seues vocacions científiques.

La Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física