Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Geografia i Història Logo del portal

.
.
.
.
.
.
.

JORNADES ESPAI, GÈNERE, MEMÒRIA, 2016. TROBADA ENTRE LA UNIVERSITAT I ELS COL·LECTIUS SOCIALS ENTORN DEL GÈNERE, EL PATRIMONI I LA DIVERSITAT CULTURAL

  • 26 de setembre de 2016
JORNADES ESPAI, GÈNERE, MEMÒRIA, 2016. TROBADA ENTRE LA UNIVERSITAT I ELS COL·LECTIUS SOCIALS ENTORN DEL GÈNERE, EL PATRIMONI I LA DIVERSITAT CULTURAL

Saló d'Actes Joan Fuster, Facultat de Geografia i Història, 18, 19 i 20 d'octubre del 2016.

Aquestes jornades formen part d'un projecte de sensibilització de la comunitat acadèmica, promogut per la Càtedra UNESCO d'Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, sobre qüestions de gènere, identitat nòmada i justícia espacial, incorporant a l’Història de l'art i a altres disciplines enfocaments moderns del pensament crític.

El nostre objectiu principal és iniciar la creació gradual d'un espai de reflexió i implicació pràctica conjunta per als universitaris i els col·lectius socials, per a continuar tractant problemes comuns a les disciplines acadèmiques i a la societat valenciana.

Durant les jornades organitzarem un ampli debat entorn de tres eixos. El primer dia desentranyarem l'experiència de l'equip creador d'una obra que unix representació, estudi i enfocament critic - participatiu, una pel·lícula documental que indaga en la construcció del "lugar d'origen" per part de dos generacions d'immigrants, mares i fills. El segon dia discutirem les ponències dedicades a la relació històrica dona - espai arquitectònic i urbanístic. La taula de debat del tercer dia ens reunirà amb activistes socials i professionals dels barris Cabanyal i La Coma, per a veure com el patrimoni històric pot convertir-se en vertebrador de la lluïta social, mentres que les pautes del poder, perpetuades urbanísticament, restringixen i marginen la riquesa cultural i humana.

La participació en les jornades compta amb el reconeixement com a activitat formativa complementària als programes del Grau d'Història de l'Art, el Màster d'Història de l'Art i Cultura Visual i el Doctorat en Història de l'Art de la Universitat de València. Així mateix, equival a 2 crèdits de lliure opció, tramitats per la Càtedra UNESCO d'Estudis sobre el Desenvolupament. Totes les persones participants que desitgen acreditar la seua assistència per mitjà d'un certificat hauran d'inscriure's gratuïtament fins a completar aforament en: http://www.fundacio.es/cursos-cooperacion.

Programa

Més informació en:

http://espaciogeneromemoria.com/