Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Geografia i Història Logo del portal

.
.
.
.
.
.
.

STREET ART A L’ÁGORA PROMETHEUS

  • 17 de maig de 2016
STREET ART A L’ÁGORA PROMETHEUS

El Graffiti I el Street Art són dues manifestacions artístiques que incloiríem dins de l´Art Urbà, un art que té el seu lloc als carrers, fet per mostrar algun tipus de missatge a la societat o bé pel simple motiu de embellir la ciutat, amb un art vivent a grans dimensions. Avui dia, el Street Art es troba estés i molts artistes deixen la seua emprenta per tots el països del món.

Un grup de jovens de Castelló i València varen estar el dia 7 d’abril de 2016 a la Nostra Facultat de Geografia i Història per delitar-nos amb una obra de Street Art en directe. Una activitat organitzada pel Deganat i Jaume Gómez (exalumne de la Universitat i amb una tesi sobre l’Art Urbà)

 

Els artistes, entre vint i trenta-dos anys, dedicaren el seu temps a aportar un magnífic mural de colors rosos i morats a l´espai de L´Agora Prometheus, a una de les parets  de la terrassa de la Facultat. Començaren  pintant la base del mural negre  i desprès en cadascun dels pilars que separen les portes acristallades que foren pintades per Jaume, Arturo, Iván i Carlos. Representaren  algunes de les etapes de l´Història del Art, com l’ Edat Mitjana , el Renaixement, Barroc i l´Art Modern. Ara quan vos senteu a la terrassa podreu contemplar el retrat  de Leonardo Da Vinci, l’ essència d’una Vanitas, de Pop Art, Vang Gogh o Baquiat.

La meua companya Laura i jo, estudiants d’Història de l´Art estiguèrem durant tota l’evolució i fou un plaer contemplar-ho, i acompanyats de bona mùsica Hip Hop, en directe. Aprenguèrem molt sobre la técnica de l´art del aerosol, i sobre tot ja no va ser com qualsevol dia rutinari.

Pense que l’alumnat de la Universitat deuria implicar-se més a les activitats culturals i així fer de la Facultat i dels seus racons un lloc mes bonic i agradable. El món necessita una juventut activa per a que canvie i la millor forma de fer-ho es començar a fer-ho nosaltres, donant importància als artistes actuals que mereixen ser vistos. Acompanyant aquestes paraules tindreu penjat a la pàgina de la universitat un video realitzat per Laura Sendra Martínez, al que podreu vore tot el pocés del mural.

 

Paula Félix Felices

Llista d'enllaços: