Universitat de ValènciaFacultat d'Infermeria Logo del portal

.
.
.
.
.

Els drets de la infància per a futurs professionals d'infermeria. Una aproximació

  • 3 de febrer de 2016
Portada manual

UNICEF Comitè Comunitat Valenciana elabora el projecte de “Els drets de la Infància per a futurs professionals d'Infermeria. Una Aproximació”, com a resposta a una sèrie de necessitats detectades en grups professionals, que tracten de forma continuada amb menors de 18 anys, els de l'educació i els de la salut. Aquests professionals són de vital importància perquè el seu paper és multiplicador en la promoció i difusió dels drets de la infància, basats en un marc conceptual fonamentat en la Convenció sobre els Drets del Xiquet aprovada per Nacions Unides en 1989 i ratificada per Espanya l'any 1990, i la missió d'UNICEF.

Per a donar resposta a aquestes necessitats es va dissenyar un projecte que el seu objectiu és sensibilitzar als futurs professionals de l'educació i l'atenció sanitària de la Comunitat Valenciana sobre els drets de la infància, de l'enfocament de drets aplicat a la professió, i de la situació global de la infància.

La primera acció duta a terme va consistir en la fase diagnostica dels coneixements i recursos que tenen i necessiten els futurs professionals d'infermeria, sobre els Drets dels xiquets/as, l'enfocament de drets aplicat a la seua professió i la situació de la infància. La informació es va obtenir, d'una banda de l'alumnat de la Facultat d'Infermeria i Podologia a través d'una  sessió dinàmica d'entrevista en grup. D'altra banda,  la participació del  professorat d'aquesta Facultat amb la finalitat de capitalitzar la seua experiència directa i de recaptar informació sobre la formació específica existent en el pla d'estudis.

Un dels resultats, ha sigut la guia per a la sensibilització com a eina per al treball útil per al col·lectiu de la salut en general i d'infermeria en particular, enriquint de manera permanent els recursos existents per a la sensibilització. En ella s'aterren els conceptes per a aconseguir la sensibilització eficient en funció de les seues necessitats i potencial. L'especificitat i el caràcter pràctic de la guia són garantia del seu valor.

Finalment, s'espera que els futurs professionals d'Infermeria siguen transmissors de l'efecte multiplicador i en xarxa,  de sensibilitzar a la societat valenciana sobre la importància dels Drets dels xiquets i xiquetes, mobilitzant-la per a aconseguir el seu compliment.

Descarregar manual