Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria Logo del portal

Grups relacionats:

  • L'equip té estretes relacions amb el CIRIEC- España, sent la seva IP, i la majoria dels seus membres, socis d'aquesta Associació d'investigadors, dedicada a l'estudi de l'Economia pública i l'Economia Social. Aquesta associació proporciona, a més d'una extensa xarxa de contactes, un centre de documentació accessible a la seu de la pròpia Universitat de València – el CIDEC, i l'accés a informes, etc.
  • ESLocal: col·laborem amb REVES Aragó i amb el EUES (Expert Universitari en Economia Social) de la Universitat de Saragossa en la realització d'activitats relacionades amb la provisió de serveis locals i d'interès econòmic general per Entitats de l'Economia social, com la realització de la Jornada de 26-27 setembre de 2014 “Trobades entre l'Administració Pública i l'Economia social”, generant un espai de col·laboració en la investigació i en la transferència de coneixement a la societat: ESLocal.
  • També existeix una estreta col·laboració amb els investigadors de GEZKI (Institut de Dret cooperatiu i Economia social de la Universitat del País Basc).
  • Xarxa ENNUIES: Hem col·laborat en la Trobada  d'Instituts i Centres Universitaris d'Investigació en Economia Social (ENUIES 2013) València 12/2013, amb el CEGEA de la Universitat Politècnica de València.
  • El Grup d'Investigació GESES, de la Universitat de Saragossa, participa en el projecte EMPRESOCIAL, a través dels investigadors Dra. Carmen Marcuello i Dr. Millán Díaz-Foncea. GESES aporta una perspectiva de l'Empresa Social des dels àmbits d'Organització d'empreses, de la Comptabilitat i de la Sociologia (les tres àrees que formen aquest grup) que complementa l'enfocament jurídic i econòmic proposat des de la Universitat de València, i que permeten aproximar-se de forma integral a una realitat tan diversa com la de les Empreses Socials. Les bases de dades, les instal·lacions i finançament per a desplaçaments a conferències i congressos s'han estat a la disposició del projecte des d'aquest Grup d'Investigació.
  •  L'equip a més té una relació directa amb la xarxa d'investigació internacional EMES, que és una xarxa d'investigació de centres d'investigació universitaris i investigadors que el seu objectiu és construir un corpus europeu del coneixement teòric i empíric, entorn de temes "tercer sector". Ha existit des de 1996, quan un grup internacional d'investigadors ha format una xarxa d'investigació que havia estat patrocinat per la Unió Europea. Formalment establerta com una associació sense ànim de lucre (ASBL segons la legislació belga) en 2002, porta el nom del seu primer programa d'investigació, sobre "el sorgiment de les empreses socials a Europa". El projecte EMPRESOCIAL va ser convidat per la xarxa a presentar un workshop de presentació del projecte al Congrés internacional organitzat per aquesta xarxa en Lieja, al juliol de 2013, que consta en els resultats d'aquest informe. Així mateix, la investigadora Rocío Nogueres, membre prominent d'aquesta xarxa, col·labora activament en la consecució dels objectius del projecte.
  • Així mateix, guarda una estreta col·laboració amb EURICSE (Institut Europeu d'Investigació sobre Cooperatives i Empreses Socials), que és un centre d'investigació destinat a promoure el desenvolupament del coneixement i la innovació per al camp de les cooperatives, empreses socials, béns comuns i les organitzacions sense finalitats de lucre. Euricse va ser fundada en 2008 per Cooperatives Europa, della Cooperazione Federazione Trentina (Federació de Cooperatives de Trentino), la Fondazione Cassa vaig donar Risparmio vaig donar Trento i Rovereto (Trento i Rovereto Fundació Bank), la Província de Trento i la Universitat de Trento. La col·laboradora Esther Villajos ha realitzat allí una estada d'investigació, durant els mesos de març a juliol de 2013, elaborant el qüestionari de la seva tesi i recollint bibliografia. D'altra banda, la investigadora del projecte, Gemma Fajardo, forma part del Study Group on European Cooperative Law, coordinat per aquest Institut.

Projectes en els que participa:

ICSEM:

Millán Díaz està coordinant l'equip espanyol del projecte internacional ICSEM-AOP, que pretén realitzar una comparació internacional dels models d'empresa Social i en el qual participen 300 investigadors de més de 70 països. Es tracta d'una part del projecte “If not for Profit, for What? And How?”, finançat pel programa Interuniversity Attraction Poles” (IAP)  i és el projecte que ha rebut el major suport per la Belgian Science Policy Office (BELSPO) en els últims 25 anys, amb l'acrònim “IAP-SOCENT”. El projecte ICSEM està coordinat per Jacques Defourny del Centri d’Economie Sociale de la Universitat de Lieja i Marthe Nyssens del Centri Interdisciplinaire de Recherche Travail, Etat et Société”  (CIRTES) de la Universitat Catòlica de Lovaina). Així mateix, existeixen altres coordinadors per determinades regions, temes i subtemes. En l'equip espanyol s'integren, d'altra banda, els membres de la Universitat de València Rafael Chaves, Gemma Fajardo, Pilar Agutzil, Teresa Savall i Esther Villajos.
EMPRESOCIAL posa a la disposició d'aquest projecte els resultats produïts en la seva investigació, de manera que pugui elevar-se a una investigació a nivell mundial.

TSI:

Rafael Chaves lidera l'equip espanyol del projecte europeu “The Contribution of the Third Sector to Europe’s Socio-economic Development”, Programme: Cooperation Programme / Theme 8 / Socio-economic Sciences and Humanities (SSH) Call identifier: FP7-SSH-2013-2 - Collaborative Projects (Small or Medium-scale Research Projects) as well as Coordination and Support Actions, Proposal No: 613034 – Third Sector Impact, que ha obtingut la financiació de la UE. El reste de membre del equip són Jose Luis Monzón, Pilar Alguacil, Gemma Fajardo, i Teresa Savall.