Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

IRTIC participa en la implementació de la factura electrònica en l'àrea de la salut pública a Europa

  • 13 de gener de 2017
GOVeIN

L'Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i Comunicació (IRTIC) participa en el projecte GOVeIN, destinat a facilitar la implementació de la facturació electrònica en el sector de la salut pública a Europa. Finançat pel programa europeu "Connectar Europa", el projecte involucra diferents entitats públiques i privades.

El grup de recerca LISITT de l'Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i Comunicació (IRTIC), de la Universitat de València, participa de manera directa en el projecte GOVeIN destinat a facilitar la implementació de la facturació electrònica en el sector de la Salut Pública a Europa.

Finançat pel programa europeu "Connectar Europa", el projecte té com a objectiu desenvolupar un sistema europeu que garanteixi la interoperabilitat entre els Estats membres i faciliti la contractació pública i el comerç electrònic transfronterer. La iniciativa contribueix al desenvolupament del mercat europeu aportant beneficis que van des de l'estalvi de costos i l'augment de l'eficiència en les gestions fins a l'alimentació directa dels sistemes de comptabilitat.

Concretament, LISITT participa en l'activitat relacionada amb les resolucions dels obstacles tècnics i jurídics a la implantació de la interoperabilitat europea de facturació electrònica.

El projecte, que té una durada de tretze mesos, compta un pressupost total de 1,1 milions d'euros i reuneix els principals actors relacionats amb l'intercanvi transfronterer de la factura electrònica en l'àrea de la salut pública, incloent a proveïdors d'hospitals i laboratoris.

El consorci encarregat de dur a terme aquest projecte està integrat per 19 organitzacions de 9 països. Liderat per Edicom (Espanya) amb el suport d'European Management Consulting- EMC (Espanya), dit consorci treballa en la posada en pràctica del projecte pilot per a l'intercanvi de factures electròniques amb les administracions públiques, d'acord amb les especificacions d'interoperabilitat semàntica establertes a la Directiva 2014/55 del Parlament i del Consell Europeu sobre facturació electrònica en la contractació pública.

A més de la Universitat de València, el projecte involucra diferents entitats públiques i privades: Derby Teaching Hospitals NHS Foundation Trust (Regne Unit), London North West Healthcare NHS Trust (Regne Unit), Instytut Kardiologii im. Prymasa Tysiaclecia Stefan, Kardynala Wyszynskiego (Polònia), Universitair Medisch Centrum Groningen (Països Baixos), Centre Hospitalier Intercom Compiègne Noyon (França), Centre Hospitalier Alps-Isère (França), Abbott Laboratories SA (Espanya), Werfenlife (Espanya), Healthlogistics Co . UK. Ltd (Regne Unit), Teleflex Medical Europe Ltd (Irlanda), Universitat Carlos III de Madrid (Espanya), Universitat Politècnica de València (Espanya), Universitat de València (Espanya), Universitè della Calabria (Itàlia), Universitatea de Vest din Timisoara (Romania), Budapesti Muszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Hongria) i Leading Management Technology (Espanya).

 

 

 

Informació en anglès sobre el projecte en http://govein-project.eu/wp-content/uploads/2016/10/govein-press-release.pdf

Xarses socials:   Linkedin  

Web: http://govein-project.eu/

Imatges: