Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

Actualització projecte Govein. IRTIC participa en la implementació de la facturació electrònica en l'àrea de la salut pública a Europa

  • 29 de març de 2017
Image de la noticia

GOVeIN és un projecte d'investigació finançat pel Programa d'Interconnexió per a Europa. El projecte té com a objectiu facilitar la transició i l'ús de la facturació electrònica de les entitats públiques i privades en el sector de la salut.

LISITT està participant directament en el projecte mitjançant el suport a l'activitat relacionada amb les resolucions dels obstacles tècnics i legals per a la realització de la interoperabilitat facturació electrònica europea.

El projecte tindrà una durada de 13 mesos (1 d'octubre de 2016 - 31 octubre de 2017) i s'han concedit amb un pressupost total de 1,1 milions d'euros. El projecte reuneix els principals actors relacionats amb l'intercanvi transfronterer de factura electrònica en l'àrea de Salut Pública, incloent fundacions hospitalàries i laboratoris.

El consorci encarregat de dur a terme aquest projecte es compon de 19 organitzacions de 9 països i està dirigit per Edicom (Espanya) amb el suport de Consultoria d'estratègia europea - EMC (Espanya).

Els principals objectius del projecte es poden resumir en els següents punts:

  • Millorar eInvoincing interoperabilitat mitjançant l'aplicació d'una solució multi-sintaxi capaç de gestionar la facturació electrònica en múltiples normes, d'acord amb les necessitats de cada participant amb el seu propi ERP (Enterprise Resource Planning) els sistemes i les especificacions detallades en el reglament europeu (incloent ÉS estàndard facturació i com a punt de partida PEPPOL BIS), per tal d'assolir els documents electrònics semànticament interoperables.
  • Augmentar la consciència d'usuari i l'adopció de la Directiva de la facturació electrònica. L'acció es desenvoluparà un pla de comunicació per a empreses, les autoritats públiques i altres parts interessades en el sector de la salut, sobre la base d'una reeixida implementació de la solució durant l'acció de 9 usuaris finals (compradors i venedors) de diversos països europeus.
  • Els serveis de facturació electrònica Desenvolupament de Negocis: L'acció durà a terme el pla d'anàlisi de mercat i de negoci per assegurar la sostenibilitat de l'acció.

Alguns dels avantatges de la facturació electrònica són:

  • eInvoices són més fàcils de processar, que arriben al client més ràpid i es poden emmagatzemar centralment a molt baix cost.
  • Un pagament més ràpid pels clients (com les administracions públiques) a través reduint significativament el temps de trànsit.
  • Més ràpid i més barat de processament de la informació com en eInvoices pot ser alimentat directament en els sistemes de pagament i de comptabilitat.
  • Ajudar a desenvolupar el mercat europeu mitjançant el suport als proveïdors de solucions en les seves transaccions amb les autoritats públiques en el context de la nova legislació.

 

enllaços:

http://govein-project.eu/