Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

.
.

XIII Trobada Nacional d’Excarceració i I Trobada Nacional de Trauma

  • 2 de maig de 2017
Image de la noticia

Del 2 al 5 de maig d 2017, s’ha celebrat al Campus de Tarongers de la Universitat de València la XIII Trobada Nacional d’Excarceració i I Trobada Nacional de Trauma, esdeveniment organitzat per la Universitat de València i el Consorci Provincial de Bombers de València amb l’objectiu d’enriquir les relacions institucionals i potenciar i desenvolupar els coneixements i habilitats d’actuació davant un rescat d’accident de trànsit, tant de la manera de procedir en el rescat com de la primera assistència sanitària necessària, i en el qual ha col·laborat el Sr. Francisco Alonso, Director de l’INTRAS, amb la ponència “Prevenció dels traumatismes vials des del factor humà i la salut vial en el cas espanyol”.

L’àmbit del projecte se centra a escala nacional en serveis de bombers professionals, serveis d’emergències sanitàries i estudiants de ciències de la salut. El projecte té un contingut formatiu i divulgatiu. La idea és implicar a professionals amb gran experiència en material d’emergències davant un accident de trànsit, tant de la branca sanitària (UV i SES *) com de la part operativa del rescat (bombers principalment). La finalitat és formar, fomentar i millorar les tècniques i procediments de rescat i assistència sanitària en els primers instants d’un accident de trànsit. Moments en els quals, possiblement, encara no ha arribat l’ajuda mèdica corresponent i siga necessària una actuació inicial sanitària pels bombers.