Com aprenguérem a menjar. L'acció educativa i social del Programa EDALNU 1961-1996

L'exposició estarà al Palau de Cerveró fins al 27 d’octubre de 2017, i es podrà visitar de dilluns a divendres, en horariri de 9 a 20 hores

Visites guiades: 963 864 922

visites.guiades@uv.es

Entrada gratuïta: www.uv.es/cultura/exposicions // www.uv.es/ihmc

En 1961 es posava en marxa a Espanya el Programa d’Educació en Alimentació i Nutrició, conegut amb les sigles EDALNU. El seu objectiu va ser educar la població espanyola en nous i millors hàbits alimentaris, a més d’estimular la producció i el consum local d’aliments protectors. La intensa tasca educativa i divulgadora duta a terme en l’àmbit escolar, familiar i comunitari ens ha deixat un ric llegat d’objectes, imatges i sons que ens acosten a una etapa de la nostra història en la qual la transició alimentària es va unir a moltes altres transicions. Els textos i les il·lustracions dels llibres i manuals, les escenes dels documentals i fotografies, els missatges dels cartells i dibuixos ens parlen d’una nova alimentació caracteritzada per la qualitat i la varietat, però també de canvis profunds en el paper de la dona, de la concepció de l’escola i la formació dels ciutadans i fins i tot d’un projecte de societat que en aquests anys començava a imaginar-se com a possible. A través d’aquest recorregut per les activitats de divulgació i promoció d’hàbits alimentaris més saludables impulsades pel programa EDALNU, l’exposició pretén mostrar els estrets vincles que uneixen l’alimentació amb la societat i la cultura d’un país.

Tríptic,

nota de premsa

llibre de mà

guía didàctica

ciclo de cine.

Horari de l’exposició: De dilluns a divendres de 9 a 20 hores
Visites guiades: 963 864 922
visites.guiades@uv.es
Entrada gratuïta: www.uv.es/cultura/exposicions // www.uv.es/ihmc

 

Fecha de actualización: 25 de mayo de 2017 08:41.

 
 
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros con fines técnicos, de análisis del tráfico y para facilitar la inserción de contenidos en redes sociales a petición del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Para más información consulte nuestrapolítica de cookies