Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Magisteri Logo del portal

.
.
.

Amb motiu del 25 de Novembre, la Universitat de València organitza un acte institucional en el Rectorat.

 

Amb motiu del 25 de Novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, la Universitat de València ha organitzat un acte institucional que s'iniciarà amb una ‘performance’ de denúncia contra la violència de gènere a càrrec de Taiat Dansa, en col·laboració amb estudiants de la Universitat, a les 11:50 hores a la Plaça Darwin del Rectorat. Tot seguit hi haurà una concentració de cinc minuts de silenci i el rector Esteban Morcillo llegirà un manifest en favor de la igualtat.

A les 12 hores està convocada la concentració de cinc minuts de silenci a les portes del Rectorat. A continuació, al Saló d'Actes, el rector donarà lectura al Manifest que, amb motiu de la commemoració del 25 de Novembre, ha elaborat la Xarxa d’Unitats d’Igualtat de Gènere per a l’Excel·lència Universitària (RUIGEU, per les seues sigles en castellà). Seguidament, el rector anunciarà la convocatòria del II Premi ‘Olga Quiñones Fernández’, que s’inicià l’any passat, i presenta dues modalitats per a Treballs Final de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) que incorporen la perspectiva de gènere i fomenten la igualtat.

A les 12:30 hores, la professora de Dret Constitucional de la Universitat de Còrdova Carmen Calvo, exministra de Cultura i destacada feminista, impartirà la conferència ‘La violència estructural del patriarcat. Qui respon?’. Carmen Calvo assenyala “que la base de tot poder implica en últim terme violència, estructura essencial del patriarcat, que es manifesta de molt diverses formes i que exerceixen totes les estructures d’allò masculí sobre les d’allò femení. La seua màxima expressió és la violència de gènere que, en ocasions, culmina amb l’assassinat de les dones en mans dels homes”. Al seu juí, la resposta institucional a aquesta greu problemàtica continua sent superficial, no disposa d’intencions ni d’instruments per desmuntar el transfons de les estructures creades secularment. I aquesta és, segons conclou la professora Calvo, la raó per la qual la violència terrorista contra les dones no és veritablement encarada.

Desprès de la xarrada, la directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, Amparo Mañés, presentarà la campanya institucional per a la prevenció de la violència de gènere adreçada a l’estudiantat universitari, que inclou el llançament de les píndoles audiovisuals per visibilitzar estereotips de gènere; la difusió dels vídeos premiats a la IX edició del Certamen Internacional de Curtmetratges per la Igualtat i la presentació del migmetratge ‘Tu no me la pegues!’, a càrrec de la professora Begonya Pozo, un muntatge dels microrelats premiats a les darreres edicions del Concurs de Microrelats Audiovisuals de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat.

Clourà l’acte el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño.

 

Data 25 de novembre de 2015 d' 11:50 a 14:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Rectorat de la Universitat de València

 
Organitza

Unitat d'Igualtat.

http://www.uv.es/igualtat

 

Contacta igualtat@uv.es

 
Més informació