Logo de la Universitat de València Logo Màster en Banca i Finances Quantitatives Logo del portal

Saps qui va ser la primera dona a rebre el Nobel en Economia?

La politòloga nord-americana Elinor Ostrom (1933-2012) va ser la primera dona que va rebre el Premi Nobel d’Economia pel seu anàlisi sobre la política econòmica i els límits empresarials. La Catedràtica Eva Ferreria ens conta la seua biografia en l’article Elinor Ostrom: la primera dona Nobel en Economia.

6 de de febrer de 2017

Elinor ostrom: la primera dona Nobel en Economia és un article publicat en la pàgina web Dones amb Ciència i escrit per Eva Ferreira. Eva Ferreira és professora del Máster en Banca i Finances Quantitatives. Llicenciada en matemàtiques, va ampliar els seus estudis en Probabilitat i Estadística en Nova York (Courant Institute, NYU). Posteriorment es va doctorar en Economia i des del 2006 es Catedràtica d’Economia Aplicada en la Universitat del País Basc. Actualment, exerceix com a directora de UNIBASQ (Agencia d’Avaluació del Sistema Universitari Basc).

Segons la professora Ferreira, “Elinor Ostrom ens va deixar un clar exemple de la necessitat de la interdisciplinaritat d’abordar problemes complexos.” Elinor Ostrom va morir el 12 de juliol el 12 de juny de 2012.

També pots trobar l’article complet de la professora Eva Ferreira a la web Dones amb Ciència.

Etiquetes