Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Vídeos en línia per promoure la ciència

El llenguatge audiovisual és cada vegada més demandat a la xarxa. Les plataformes que pugen vídeos a Internet estan a l'ordre del dia, per això, triar el vídeo com a format per arribar a una gran audiència és una excel·lent estratègia de difusió. I això s'aplica també a la divulgació de la ciència a la xarxa. T'ho expliquem!

18 de de juliol de 2017

La darrera edició de les jornades CONTD de Continguts per a la Televisió Digital que organitzen cada primavera la Universitat de València i el Màster en Continguts i Formats Audiovisuals ofereixen durant tres dies un espai de debat i col·loqui per reflexionar sobre com Internet permet divulgar la ciència i, en especial, com el vídeo en línea és una potent eina per arribar a l'usuari. 

Els vídeos concentren ja més del 70% del trànsit d'Internet, per això, els experts en divulgació de ciència estan vegent amb bons ulls aprofitar-se del seu potencial per comunicar aquesta disciplina. Videonline és un projecte que naix precisamente amb l'objectiu de convertir el vídeo en una eina de comunicació i divulgació de la ciència. L'estudi, dirigit per Bienvenido León i en el qual participa la Universitat de València, analitza les formes narratives utilizades pel vídeo en línea de temàtica científica.

Els vídeos concentren ja més del 70% del trànsit d'Internet, per això, els experts en divulgació de ciència aposten per emprar este format per comunicar i arribar als usuaris

Les primeres conclusions de la investigació indiquen que comunicar ciència a través del vídeo és una tasca que requereix dedicació i un coneixement ampli, però, sens dubte, efectiva. A continuació, pots veure un vídeo documental sobre aquest projecte. 

 

El desenvolupament tecnològic i la ciència són inqüestionablement, ben entrat el segle XXI, els motors de la nova era digital i de la societat de la informació i el coneixement. No és d'estranyar que la ciència suscite l'interés d'altres disciplines, ja que el desenvolupament i el futur passen necessàriament per l'avanç científic. Per això, en la darrera edició de les jornades CONTD algunes de les línies temàtiques que es tractaren van ser les relacions entre la ciència i la societat, el rigor científic o la qualitat tècnica. Si t'ho vas perdre i vols ser testimoni d'alguns dels debats que es tractaren, encara tens l'opció de veure'ls a la web. No t'ho perdes!