Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats: Aplicacions i Investigació Logo del portal

VI Congrés Internacional per a Joves Doctors en Hispanisme

Beta

L'Associació de Joves Doctors en Hispanisme BETA organitza el seu sisè congrés anual en la Universitat de Granada, amb la participació de professors i antics alumnes del Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats.

2 de de juny de 2016

Des de la Literatura fins als Estudis Culturals, la recerca en Hispanisme abasta un camp d'interès amplísimo. Perquè l'intercanvi científic entre investigadors seguisca fluint bé, requereix no solament d'una plataforma per la qual puga estendre's aquest coneixement sinó també un lloc de trobada per a la seua anàlisi i debat.

BETA, l' Associació de Joves Doctors en Hispanisme, contribueix a aconseguir açò cada any amb el seu Congrés Internacional Anual, dirigit a joves doctors en "tots els àmbits, èpoques i espais dels estudis hispànics". Constitueix un espai de reflexió i intercanvi en el qual els recentment doctorats podran combatre la dispersió geogràfica pròpia del període postdoctoral.

Enguany la reunió aterra en la Universitat de Granada, durant els dies 13, 14 i 15 de juny. En la seua sisena edició, el Congrés Internacional abordarà la temàtica dels Conflictes i desplaçaments en les cultures hispàniques, amb cinc línies temàtiques: Expressions literàries dels conflictes i desplaçaments; Dimensions conceptuals dels conflictes i desplaçaments; Tradició, modernitat i conflicte; Conflictes i desplaçaments del cànon; Conflictes i desplaçaments dels codis i mitjans.

El simposi comptarà amb representació de la Universitat de València i del Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats. D'una banda, el professor David Giménez Folqués (corresponsable de l'assignatura La llengua espanyola a Amèrica i altres territoris) participarà el dilluns 13 en un debat sobre "Cultures indígenes: conflictes i desplaçaments". Per una altra, Luz C. Souto, egressada del màster i doctora en Filologia Hispànica, formarà part d'una sessió titulada "Trauma, memòria i ficció" i Pablo Andrés Cèrcols Legrand, doctorant en Estudis Hispànics Avançats per la UV, col·laborarà en la sessió sobre "Literatura infantil i juvenil: identitats".

La Universitat de València i el Departament de Filologia Espanyola van acollir en 2013 la tercera edició del Congrés, amb el títol Horitzons literaris: l'obra i el seu entorn i la col·laboració de diversos professors del màster.

Per a ser membre de BETA i participar en el congrés, fa falta 1. Haver obtingut el títol de Doctor en l'última dècada, i 2. Abonar la taxa anual de 50€, que equival a la participació en el Congrés Internacional i la membresía (per a ser membre únicament, aquesta taxa és de 20€).

.

 

Pueden consultar el programa completo y más información en la página web del evento.

 

Cartel Beta