Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Migracions/ Master's Degree in Migration Studies Logo del portal

.
.
.
.
.
.

L'escola d'estiu sobre migracions reuneix especialistes internacionals

  • 20 de juny de 2016
Image de la noticia

La Facultat de Psicologia ha celebrat del 13 al 16 de juny l'Escola d'Estiu ‘Migrants, refugiats i crisis de la Unió europea’. En la trobada han participat especialistes de l'àmbit universitari com Javier de Lucas, Claudio Bolzman, Lucca Marin, Ana Paula Beja o Raúl Delgado

Les migracions internacionals són un fenomen recurrentment estudiat des del Dret, la Ciència Política, la Sociologia o la Psicologia. Actualment el món es troba –davant les successives crisis migratòries– incapaç de trobar una eixida als seus desafiaments. Els refugiats sirians han posat en l'agenda pública una assignatura pendent a la qual els estats del nord han prestat poca atenció. Davant aquesta tessitura, l'escola d'estiu del Màster Internacional en Migracions (MIM) de la Universitat de València ha tractat d'oferir una visió polièdrica, multicultural i transversal del fenomen migratori, integrant enfocaments i disciplines diferents amb participació de personalitats no solament europees. Edelia Villarroya, directora del MIM, ha coordinat xarrades, tallers i conferències que han llançat llum sobre aquests assumptes i que han tingut en compte la multidimensionalitat del procés.

En aquesta edició l'escola ha comptat amb referències nacionals i estrangeres en el camp de la migració. Van inaugurar l'escola Rafael Crespo, vicerector d'Estudis de Postgrau de la Universitat de València; Mª Dolores Sancerni, degana de la Facultat de Psicologia; i Armando Silva, rector de la Universitat Autònoma de Zacatecas (Mèxic).

A més de la participació de destacats ponents, també s'han realitzat tallers com l'organitzat per la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) i xarrades de contingut pràctic i enfocament institucional, com la d’’Agents d'emigració i crim organitzat’.

El programa es pot consultar ací