Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Matemàtiques Logo del portal

Conferència M. Jesus Esteban

  • 12 de maig de 2017
Image de la noticia

En el marc de la celebració del Cinquantenari dels estudis de Matemàtiques en la Universitat de València, el dimarts dia 16 de maig, a les 12 hores, al Saló de Graus de la Facultat de Matemàtiques tindrà lloc la conferència,

Cómo las matemáticas están cambiando el mundo

a càrrec de María Jesus Esteban

L'objectiu d'aquesta conferència és explicar per què les matemàtiques ocupen avui en dia un lloc cada vegada més important en la modelització i la simulació de fenòmens físics, econòmics, mediambientals, mèdics, etc. Les matemàtiques s'estan convertint en una eina fonamental, i inevitable, per al desenvolupament de noves tecnologies, nous tractaments i nous protocols, i en la conferència s'explicarà per què és així a través d'exemples en àrees molt diverses.

María Jesus Esteban és professora a l’Université Paris-Dauphine i presidenta de l’International Council for Industrial and Applied Mathematics. Esta societat  patrocina els congressos ICIAM, la novena edició dels quals tindrà lloc a la Universitat de València del 15 al 19 de juliol de 2019. La seua àrea de recerca són  les equacions en derivades parcials, els mètodes variacionals i els mètodes matemàtics i numèrics en Mecànica quàntica relativista i Química quàntica.

 

És també membre dels comités científics del CNRS,  del Basque Center for Applied Mathematics i de l’Indo-French Center for Applied Mathematics.

L’any 2016 va ser investida doctor honoris causa per la Universitat del País Basc i el proper dia 17 de maig ho serà també per la Universitat de València.