Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La Universitat organitza un curs internacional d’Oncologia per a estudiants de Medicina

  • 11 de juliol de 2016
Prof. Cervantes

La Universitat de València acull, un any més, el Curs Internacional ESMO-ESO sobre medicina oncològica per a estudiants de Medicina, que se celebrarà a la Facultat de Medicina i Odontologia (Campus de Blasco Ibáñez) del 15 al 19 de juliol. Al front del Curs està l’oncòleg i professor de la Universitat de València Andrés Cervantes, i els professors Nicholas Pavlidis i Susana Banerjee.

Els tres experts rebran els estudiants i introduiran els continguts del curs en una ponència que començarà a les 9 hores, divendres dia 15. A continuació (9:30 hores), tindrà lloc la conferència d’obertura titulada ‘A practical approach to cancer diagnosis, staging, prognosis and therapy’ (‘Un enfocament pràctic per al diagnòstic de càncer, la preparació, el pronòstic i la teràpia’), que l’any passat va impartir el professor Cervantes i que enguany anirà a càrrec de l’italià Fortunato Ciardiello. L’evolució de la professionalització i la investigació del càncer com a una especialitat independent dins de la Medicina seran la base de la intervenció de Ciardiello.

En aquest sentit, la comunitat científica especialitzada en l’estudi i la recerca del càncer s’agrupa especialment a Europa, on es troba el 58% dels investigadors, mentre que a Àsia hi ha el 21%, als EUA el 9% i a Sud-amèrica i Àfrica el 6%. En una dècada, aquesta comunitat científica ha augmentat en 7.000 membres situant-se en l’actualitat en més de 10.000.

En l’àmbit de l’Oncologia, segons ha assenyalat el professor Cervantes en altres ocasions, és fonamental el paper que juga l’educació, ja que la formació específica o especialitzada és cada vegada més important i cal impulsar la relació entre el professional i l’estudiant.

Andrés Cervantes participarà diumenge, dia 17, a les 9 hores, en la taula redona que obrirà la jornada on es debatrà com planificar amb èxit una cura oncològica professional. Estarà acompanyat per Fortunato Ciardiello, Susana Banerjee, Rafal Dziadziuszko i Fedro Peccatori.

Dilluns 18, el professor Cervantes impartirà una conferència sobre la diagnosi i la teràpia del càncer rectal i analitzarà diferents casos clínics, i en finalitzar, dirigirà un ‘workshop’ interactiu, juntament amb l’experta italiana Erika Martinelli.

Aquest curs té com a objectiu principal transmetre a l’alumnat els principis bàsics de la medicina oncològica com ara la diagnosi i la teràpia en els principals tipus de tumors, així com dur a la pràctica l’Oncologia en un entorn multidisciplinari i captar la importància d’una definició molecular de tumors en el context de la medicina moderna de precisió.

És un curs dirigit a estudiants de quart i cinqué any de Medicina que tinguen interés en aquest camp professional i vulguen tractar-ho d’a prop abans de triar definitivament la seua especialització. Així doncs, el Curs ESMO-ESO es defineix com a un programa educatiu condensat i d’alta qualificació per a l’estudiantat de Medicina, al treball del qual es pretén motivar en benefici dels pacients amb càncer. S’hi desenvoluparan conferències científiques sobre càncer testicular, d’ovaris, renal, colorectal, de pròstata, de mama, de pulmó, melanoma, models d’èxit en teràpies mèdiques oncològiques, recerca oncològica o la maternitat en pacients amb càncer, entre unes altres.

La cloenda del Curs anirà a càrrec d’Andrés Cervantes, dimarts 19, en un acte a l’Aula Magna, a les 9:45 hores, que també comptarà amb les intervencions de Nicholas Pavlidis i Rolf A. Stahel, i es lliurarà el premi al millor estudiant.

+ Info

Programa

Llista d'enllaços: