Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

INCLIVA i el CIPF constitueixen la primera Unitat Mixta de Malalties Rares de la Comunitat Valenciana

  • 21 de juny de 2016
INCLIV-CIPF

L'INCLIVA i el Centre d'Investigació Príncep Felip han signat avui un conveni pel qual constitueixen la primera Unitat Mixta de Malalties Rares de la Comunitat Valenciana, que integrarà els equips de recerca de les dues entitats que treballen en aquesta especialitat.

A l'acte, a més dels professors Carmena i Alborch, directors generals de INCLIVA i el CIPF respectivament, també ha estat present el director Cienfífico de INCLIVA, Josep Redón, i el degà de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, Federico Pallardó, coordinador del programa de recerca de ER a INCLIVA.

El projecte és fruit del treball directe i conjunt que mantenen i als seixanta-sis investigadors que conformen la unitat, pertanyents als grups de Genètica i Genòmica de Malalties Neuromusculars, Modificació del RNA i Malalties Mitocondrials, Degradació Intracel·lular de Proteïnes i Malalties Rares, Expressió gènica i Metabolisme de RNA, Genòmica Translacional, Fisiopatologia de Malalties Rares Respiratòries, Grup interdisciplinar de Problemes Respiratoris de les Malalties Neuromusculars i Fisiopatologia de les Malalties Rares.

La Unitat Mixta de Malalties Rares CIPF-INCLIVA comptarà amb una comissió mixta de seguiment, encarregada de comprovar que tots els projectes compleixen amb els objectius estipulats, estudiar i avaluar les investigacions comuns, coordinar les activitats en el marc de la Unitat i actuar com a vehicle de transmissió de totes les informacions i comunicacions que siguin d'interès per a ambdues parts, entre d'altres funcions.

"Aquesta unitat es constitueix amb vocació de fomentar la investigació biomèdica, clínica i social sobre aquest tipus malalties, i per treballar en coordinació amb altres institucions no només valencianes, sinó a nivell estatal i internacional. És una gran oportunitat per donar un fort impuls a les activitats dels investigadors i afectats valencians i per mostrar el lideratge de València en l'àmbit de les malalties minoritàries ", assevera Pallardó.

El projecte se suma a les iniciatives que s'estan desenvolupant en l'àmbit de la nostra autonomia per donar suport a la investigació de les malalties rares.