Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Oberta inscripció on line a les IX Jornades " El compromiso de los ilustrados en la Guerra de la Independencia. La posición de Simón de Rojas"

 

Oberta inscripció on line a les IX Jornades " El compromiso de los ilustrados en la Guerra de la Independencia. La posición de Simón de Rojas"

Malgrat tenir dedicada una plaça a València, la figura del botànic Simón de Rojas Clemente i Rubio (Titaguas, 1777 – Madrid, 1827) roman ignorada per la immensa majoria de valencians. La seua intensa vida s'emmarca en una època fascinant, en la qual la llum de la raó intentava imposar-se en un món encara dominat per l'obscurantisme.

La guerra de lndependencia va suposar, més enllà dels avatars polítics o militars del conflicte, una autèntica disjuntiva per a aquells intel·lectuals espanyols atrapats entre les seues inclinacions patriòtiques i el seu desig d'escometre la modernització d'Espanya aprofitant el vent renovador que acompanyava a les tropes franceses. Simón de Rojas no va ser una excepció, acabant per refugiar-se en la seua Titaguas natal, on va dur a terme una intensa activitat científica i educativa.

Reconèixer el valor de la figura i obra d'aquest erudit valencià és l'objectiu que cerca aquesta jornada d'estudi.

 

Període de l'esdevenimentDe 21 d’octubre de 2014 a 7 de novembre de 2014. Tots els dies de 09:00 a 23:59.

 
 
Lloc de realització

On line

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'Ajuntament de Titaguas.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta tit_adl@gva.es / vicerec.participacio.projeccio@uv.es / unitatsuport@uv.es

 
Més informació