Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La titulació de Medicina de la UV té la nota de tall més alta de tot el sistema universitari valencià

  • 19 de juliol de 2016
Notes

Les titulacions de Medicina i Odontologia són la 1a i la 3a amb major nota de tall de la Universitat de València per al primer curs de l'any acadèmic 2016/2017. Medicina, que torna a tenir la nota de tall més alta en tot el sistema universitari valencià, es queda amb una llista d'espera de gairebé dos mil cinc-centes persones.

La Universitat de València ha adjudicat el 99,75% de les 8.570 places de primer curs que oferia per a aquest any acadèmic. El lideratge de l'oferta de titulacions de la Universitat de València és manifest en les elevades notes per cursar molts dels graus que s'han ofert. Per exemple, Medicina és la titulació amb la nota més alta amb 12,856 que torna a pujar per segon any consecutiu (l'any passat va ser de 12,774). El segueix de prop el grau de Bioquímica i Ciències Biomèdiques amb una nota de tall de 12,669 (12,462 el 2015). Aquest any com a tercera opció torna a situar-se Odontologia amb una nota de tall de 12,138 (12,040 el 2015) que l'any passat havia estat superada per Farmàcia / Nutrició Humana i Dietètica que aquest any es queda la quarta amb una nota de 12,089 (12,049 el any passat). Física es torna a situar a la cinquena posició amb una nota de tall de 12,080 (11,916); Biotecnologia repeteix posició amb un 11,916 (11,851, l'any passat); la doble titulació ADE + Dret també repeteix posició amb una nota de 11,800 (11,674 el 2015); mentre International Bussines amb 11,600 ha avançat a Traducció Anglès que ha posat el tall en 11,472 (11,502 el curs passat).

La Universitat ha cobert 8.549 de les 8.570 places ofertes per grau i dobles titulacions. Únicament s'han deixat d'adjudicar 21 places en una titulació. A la resta hi ha llistes d'espera. Com en anys anteriors destaca Medicina amb 2.448 persones a la llista.

La vicerectora d'Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, ha manifestat la seva satisfacció pels resultats obtinguts en la preinscripció. Vázquez ha destacat que la demanda indica que "la nostra oferta és adequada i s'ajusta a les necessitats de l'estudiantat" i ha subratllat l'interès i la valoració de totes les àrees de coneixement que s'imparteixen als tres campus de la Universitat i que ha fet que s'omplin les places de pràcticament totes les carreres.

La gestió de les llistes d'espera es tornarà a efectuar en tots els casos línia. Aquells estudiants que han obtingut plaça estan convocats ara a reunions informatives, tal com s'explica en aquesta pàgina.

Pel que fa a la llista d'espera, aquells estudiants que formen part i estan interessats a obtenir plaça, han de accedir al portal web de la Universitat de València i confirmar, en cadascuna de les titulacions en les que estan en llista d'espera, el interès per continuar a la llista. Així podran participar en les adjudicacions de plaça dels següents crides.

Les adjudicacions de plaça als estudiants que estiguin en llista d'espera es realitzaran el 25 i el 28 de juliol, i el 2 de setembre.

La data límit de confirmació per la primera crida serà el 24 de juliol fins a les 24 hores. En el cas que no es faci aquesta confirmació, el programa exclourà l'estudiant automàticament dels llistats, amb la qual cosa, l'aspirant perdrà l'opció de ser admès en aquesta titulació.

Les llistes d'espera no són presencials, es publiquen al web de la Universitat en finalitzar el termini de matrícula dels admesos. Cal que els aspirants estiguin pendents de les dates de les crides.