Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Empar Lurbe, nova vicepresidenta de la Societat Europea d'Hipertensió

  • 25 de juliol de 2017
Empar Lurbe
Empar Lurbe

La professora de la Facultat Empar Lurbe és la nova vicepresidenta de la Societat Europea d'Hipertensió (ESH). Es converteix així en la primera espanyola a exercir aquest càrrec en la principal entitat científica d'Europa en el camp de les malalties cardiovasculars.

Empar Lurbe és actualment cap del Departament de Pediatria de l'Hospital General de València, professora de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, cap de grup del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de la Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN) i coordinadora de la Unitat de Risc Cardiovascular en Xiquets i Adolescents de la Comunitat Valenciana. És també des de 2013 directora de Anals de Pediatria, la revista oficial de l'Associació Espanyola de Pediatria.

És llicenciada en Medicina per la Facultat de Medicina de la Universitat de València. Especialista en Pediatria i Nefrología, investigadora en Nefrología i Hipertensió de la Northwestern University Medical School de Chicago (EUA) i membre del Consell per a la Pressió Arterial Alta de l'American Heart Association. Va ser coordinadora de les Guies de consens de la Societat Europea d'Hipertensió per al Maneig de la Hipertensió en Xiquets i Adolescents (2009 i 2016). Lurbe ha sigut IP en diverses Xarxes i projectes internacionals i nacionals i ha sigut guardonada amb el Talal Zein Award de la Societat Europea d'Hipertensió (Milà 2011). En el capítol de conferències, destaquen nombroses presentacions d'abast autonòmic, nacional i internacional. És autora de nombrosos articles (més de 100), capítols de llibres (més de 20) i és membre del Consell Editorial de diverses revistes en els camps de Pediatria i Hipertensió.

 

Societat Europea d'Hipertensió, referència a Europa i en el món

Els objectius de l'ESH  són promoure, recolzar i organitzar activitats relacionades amb l'educació mèdica contínua en el camp de la hipertensió i les malalties cardiovasculars associades. Aquestes accions es visibilizan principalment en la trobada anual, amb presència d'especialistes de primer nivell de tota Europa, i mitjançant reunions científiques puntuals, seminaris, publicacions i programes educatius específics. A més, l'ESH fomenta i promou, sola o en col·laboració amb altres societats, membres i grups d'interès, la formació de postgrau i l'intercanvi internacional d'investigadors, professors i estudiants.

 

Centres d'excel·lència

En 2015 els Centres d'Excel·lència de l'ESH van celebrar 10 anys de treball en hipertensió i prevenció cardiovascular. L'ESH està fent esforços continus per a gestionar la prevalença del a problemàtica relacionada amb la hipertensió a Europa, estimulant l'intercanvi permanent de coneixement científic a través dels grups de treball especialitzats. Els grups de treball van ser creats per a l'estudi de temes específics en els camps de la hipertensió experimental i clínica i contribueixen de manera significativa a les activitats de la Societat proposant matèries per a la investigació científica i impulsant estudis que requereixen de la cooperació de diferents centres universitaris i no universitaris a Europa.