Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Luis Sabater i Raúl Javier Sales, Premi PANAVALE 2016 al Millor Vídeo de Cirurgia

  • 3 de febrer de 2017
Luis Sabater y Raúl Sales

El Prof. Luis Sabater Ortí i el realitzador de cinema cientificomèdic Raúl Javier Sales Sevilla, membres del Departament de Cirurgia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, han estat guardonats amb el Premi al Millor Vídeo PANAVALE 2016 de la societat Valenciana de Cirurgia per la pel·lícula "pancreatectomia córporo-cabal amb resecció d'artèria hepàtica i tronc celíac: Intervenció de Appleby modificada".

La cerimònia de premis es va realitzar el passat 20 de gener a l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, durant el transcurs del XXXII Curs de la Societat Valenciana de Cirurgia.
La pel·lícula ha comptat amb la col·laboració dels Drs. Juan Gámez del Castell, Elena Muñoz Forner, Marina Garcés Albir, Francisco Morera Ocón, Oscar Ferro Echevarría i Joaquín Ortega Serrano.
L'operació va ser filmada a l'Hospital Clínic Universitari de València i produïda en el Departament de Cirurgia de la Universitat de València.
Per Raúl J. Sales, aquest premi representa un gran reconeixement al seu treball de més de 25 anys, en el seu interès per divulgar la ciència i posar-la a l'abast de tots, contribuint així a millorar la qualitat de vida de les persones siguin on siguin, alhora que situa a la divulgació mèdica valenciana al capdamunt del panorama nacional i internacional.
En paraules del Dr. Luis Sabater, aquest guardó suposa un gran reconeixement públic a la tasca del Servei de Cirurgia de l'Hospital Clínic i de l'equip quirúrgic especialitzat en cirurgia pancreàtica.
En aquesta la seva primera edició, aquest premi pretén reconèixer a la millor pel·lícula en el context de la Cirurgia Valenciana, que en aquesta ocasió va ser recollit pel Dr. Sabater i lliurat per Nieves Llorens, directora comercial de l'empresa de subministraments mèdics PANAVALE, al el transcurs de la cerimònia duta a terme el passat 20 de gener a l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València.
Cal assenyalar que aquesta pel·lícula va obtenir també recentment el Premi Videomed 2016 a la Millor Pel·lícula de Cirurgia al XX Certamen Internacional de Cinema Mèdic, Salut i Telemedicina, celebrat al novembre a Badajoz i considerat com el més prestigiós certamen de cinema metge del món.
La pel·lícula es pot veure en aquest enllaç de Youtube.