Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

El tècnic de la Universitat de València Raúl J. Sales aconsegueix tres premis de divulgació mèdica en el certamen ‘Videomed 2018’

  • 5 de desembre de 2018
Raúl Sales

Raúl J. Sales, director de cinema científic i tècnic de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, ha obtingut 3 premis en el XXI Certamen Internacional de Cinema Mèdic, Salut i Telemedicina ‘Videomed 2018’ celebrat a Badajoz. Les obres premiades han comptat amb la col·laboració dels doctors Luis Sabater, Iván Martín i Jaime Marco, de l'Hospital Clínic Universitari de València i del Departament de Cirurgia de la Facultat.

Aquest certamen ha sigut el punt de trobada de tots els festivals d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica, i ha reunit, durant una setmana, als millors professionals en relació amb la imatge mèdica i les noves tecnologies de la comunicació, per a mostrar i analitzar les millors pel·lícules sobre la cura de la salut i la telemedicina.

Dos dels tres premis obtinguts per Raúl J. Sales han sigut atorgats a la Millor Pel·lícula de Cirurgia, per a les pel·lícules ‘Isquemia Intestinal Crònica - Revascularización mitjançant pròtesi bifurcada’ i ‘Implant Coclear’. El tercer guardó ho ha obtingut en l'especialitat de Càncer per la pel·lícula ‘Càncer de cèl·lules renals amb afectació de vena cava inferior i aurícula dreta - Reseccción per abordatge retrohepático esquerre’. Amb aquests guardons, Raúl J. Sales, amb 9 estatuillas, pansa a ser el professional amb més reconeixements obtinguts en aquest certamen.

Aquests premis estan considerats els "Óscar" en divulgació mèdica, doncs es tracta del festival de cinema mèdic més prestigiós del món i, en aquesta edició, es van seleccionar 119 pel·lícules procedents de quatre continents. 

En paraules del realitzador, Raúl J. Sales: “Aquests premis suposen un avanç en la divulgació científica perquè altres professionals de la salut troben en aquestes pel·lícules una important eina en el desenvolupament del seu treball. A més, gràcies a les noves tecnologies, professionals d'altres països amb menys recursos poden accedir a aquests continguts que fins fa poc eren molt limitats, millorant la qualitat de vida dels seus pacients’.
Totes aquestes pel·lícules estaran disponibles pròximament en el canal de Youtube, El Color de la Vida – Cinema Mèdic.

Imatges: