Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La UV i l'Ajuntament de València presenten la Càtedra d'Envelliment Saludable

  • 28 de març de 2017
Envelliment Saludable

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, el rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, i el degà de la Facultat d'Infermeria de la UV, Julio Fernández, han presentat la Càtedra d'Envelliment Saludable, actiu i Participatiu. En paraules de la regidora, aquesta Càtedra afronta dos grans reptes: "L'envelliment de la població en ciutats en creixement".

Sandra Gómez ha destacat dues realitats, que "el món envelleix, alhora que s'urbanitza, i la política també. Ara cal que fem que les dues envelleixin de manera activa i saludable, i en el meu Regidoria treballem cada dia perquè així sigui ". Concretament a València hi ha actualment 200.000 valencians majors de 60 anys.

El rector de la UV, Esteban Morcillo, ha destacat que la constitució d'aquesta càtedra obeeix a una "iniciativa de treball de diverses facultats, per descomptat de la Facultat de Medicina i Odontologia, i també Fisioteràpia, Psicologia, i com no, de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Estic convençut de les possibilitats que proporciona l'activitat física a les persones ".

Per la seva banda, Julio Fernández, que s'encarregarà de dirigir la càtedra, ha explicat que "sorgeix amb la idea d'ensenyar a les persones a cuidar-se i a preparar-se per envellir millor i sentir-se segures davant el procés de fer-se grans". Segons Fernández, la càtedra tracta també de "fer veure als que tenen la responsabilitat de garantir la salut i la qualitat de vida de tota la ciutadania, l'important que és coordinar recursos i serveis, i la necessitat de protegir, prevenir i cuidar la gent gran. També de fomentar les relacions intergeneracionals, possiblement una de les formes més importants de millorar la imatge social de la gent gran ".

Esteban Morcillo també ha aprofundit en aquesta idea durant la seva intervenció: "L'activitat intergeneracional és enormement important, les persones joves han de apreciar i comprendre el que representa l'experiència en la vida"