University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Carlos Simón, guardonat per la Societat Americana de Medicina Reproductiva

  • October 24th, 2016
ASRM

Carlos Simón, catedràtic d'Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat, ha sigut guardonat per la Societat Americana de Medicina Reproductiva (ASRM sigles en anglés) en reconeixement a la seua trajectòria investigadora. Carlos Simón és el primer europeu que ostenta aquest guardó d'Obstetrícia i Ginecologia. Solament dotze investigadors de reproducció humana, de tot el món, han aconseguit el ASRM Distinguished Researcher Award.

La trajectòria investigadora del professor Carlos Simón ha sigut reconeguda durant la cerimònia d'obertura del 72 Congrés Anual de la Societat Americana de Medicina Reproductiva (ASRM), que se celebra aquests dies a Salt Lake City (Utah, EUA) en la qual se li ha fet lliurament del ASRM Distinguished Researcher Award, un premi honorífic que solament ostentaven fins a hui onze investigadors més del camp de la reproducció. Des de hui, el professor Simón és el primer europeu d'aquest selecte grup.

Les seues aportacions pioneres, bàsiques i clíniques, en el camp de la medicina reproductiva i les seues contribucions fonamentals, han ajudat al desenvolupament d'aquesta branca de la medicina i als especialistes de tot el món a millorar els seus resultats per a obtindre el somni de tota parella que desitja concebre i no pot: tindre un xiquet sa a casa. Tot açò ha sigut determinant perquè el professor fóra proposat per la ASRM per a aquest guardó. 

El professor Simón, la trajectòria científica del qual s'ha basat en el plantejament de qüestions clínicament rellevants no resoltes cercant en les noves tecnologies una solució, és hui un dels majors coneixedors de l'endometri humà. Més d'una vintena de premis avalen la seua carrera científica, la meitat d'ells internacionals.

“És un vertader honor per a mi, com a investigador clínic i científic, ser reconegut per una de les societats de medicina reproductiva més rellevants del món, com és la ASRM. Formar part d'aquesta xicoteta llista de pioners, m'enorgulleix enormement”, va comentar el professor Simón després d'arreplegar la distinció de mans del president de la ASRM, “aquest reconeixement és també per a tot el meu equip,” va afegir.

El ASRM Distinguished Researcher Award reconeix la tasca d'aquells membres de la societat que han destacat amb les seues contribucions a la investigació clínica o bàsica en reproducció, durant els últims 10 anys. La ASRM guarda aquest guardó per a aquell investigador que demostre un compromís constant i a llarg termini amb l'avanç de la investigació en les ciències reproductives, així com en l'educació dels futurs estudiosos d'aquest camp.