University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Una jornada analitzarà els drets, deures i garanties en el procés d'atenció al final de la vida

  • December 16th, 2016
Jornada drets, deures i garanties en el procés d'atenció al final de la vida

L'Aula Magna de la Facultat acollirà una jornada sobre els drets, deures i garanties en el procés d'atenció al final de la vida el proper 22 de desembre de 10:30 a 13h.

En aquesta jornada, organitzada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, participaran Soledad Gallego Díaz, periodista i escriptora, María Ángeles Durán, sociòloga del CSIC, Adela Cortina, catedràtica d'Ètica a la Universitat de València (UV), Pilar Pérez, directora d'Infermeria de l'Hospital de la Magdalena, Carmen González, directora de l'Hospital Pare Jofré, Javier Velasco, president de l'Associació Dret a Morir Dignament, i Amparo Oliver, catedràtica de Metodologia i Ciències del Comportament de la UV.

La jornada serà inaugurada per Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, i clausurada per Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana.

Els objectius d'aquesta trobada són:

- Donar visibilitat a la importància d'oferir una resposta sanitària i humanitzada al pacient des del seu naixement fins a la seva mort, amb les mateixes cures i la mateixa atenció i en condicions d'equitat i igualtat.

- Manifestar la necessitat d'establir un marc normatiu que ofereixi l'oportunitat d'avançar en l'atenció pal·liativa, que abordi de forma integral les cures al final de la vida, des del respecte als valors ètics i la dignitat de la persona i que empari jurídicament al personal sanitari.

- Informar de la situació actual i dels projectes en marxa que han de garantir l'atenció sanitària al final de la vida, la possibilitat de morir amb dignitat, sense dolor, en un ambient de privacitat, respectant els valors, la voluntat i l'autonomia de cada persona.

 

* Programa