University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Un estudi revela que el 30% de la població mundial té problemes d’obesitat o sobrepès

  • June 19th, 2017
Rafael Tabarés-Seisdedos

‘The New England Journal of Medicine’ acaba de publicar una investigació global sobre els efectes en xiquets i adults del sobrepès i la obesitat. A tot el món, més de 2.000 milions de xiquets i adults pateixen problemes per aquesta causa. El catedràtic de la Universitat de València Rafael Tabarés-Seisdedos és coautor de la recerca.

La investigació s’ha realitzat en 195 països i durant 25 anys (1980-2015). ‘The ‘New England Journal of Medicine’ té un factor d'impacte en 2016 de 72’04 que la situa en la primera posició de 154 en la categoria de Medicina i en la segona posició de les 12062 revistes de el ‘Journal Citation Reports’.

Segons l'estudi, un percentatge creixent de persones moren per aquests problemes de pes en augmentar el risc a patir malalties com les cardiovasculars, la diabetis o diversos tipus de càncer. Dels 4 milions de morts atribuïdes a l'excés de pes corporal en 2015, quasi el 40% es va produir entre les persones l'índex de les quals de massa corporal (IMC) estava per sota del llindar considerat "obès".

Les troballes representen "una creixent i preocupant crisi mundial de salut pública", segons els autors de l'article. El professor Rafael Tabarés-Seisdedos, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València, és coautor de la publicació i opina que aquest treball, “sense hipèrbole, és enciclopèdic per la magnitud i exhaustivitat. Els resultats són realment alarmants a nivell global, també per a Espanya, i especialment per a grups de població més vulnerables com els xiquets i les persones amb trastorns mentals. Estem subestimant la magnitud del sobrepès i l'obesitat i les conseqüències sobre la salut”.

Enllaç a la notícia

Enllaços d'interès:

http://www.healthdata.org/news-release/new-study-finds-more-2-billion-people-overweight-or-obese

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1614362