University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

València posa a refredar la cervesa per al Pint of Science 2017

  • May 11st, 2017
Pint of Science

Del 15 al 17 de maig de 2017, la ciència tornarà a omplir els bars de València amb la tercera edició de Pint of Science, esdeveniment internacional que reuneix a investigadores i investigadors i a públic en general, per a parlar de ciència de manera relaxada i amb sentit de l'humor. Es tracta d'un dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria d'Espanya.

Enguany se celebrarà en més de cent bars de 42 ciutats -21 més que en 2016 –, participen més de 370 científics i científiques espanyoles i hi ha prop de 400 xarrades programades. En aquest enllaç, teniu més informació dels i les participants del Pint of Science València 2017.

A València -pionera en la celebració del festival- seran una trentena d'experts i expertes els que oferiran aquestes particulars conferències, interactives i regades amb una bona pinta. D'accés lliure i gratuït -fins a límit d'aforament-, el Pint of Science València 2017, acollirà fins a 25 xarrades repartides en quatre bars -un més que l'any passat- situats en diferents punts de la ciutat: “Murta *vins i tapes” en *Benimaclet, Ben’s Inn” en la plaça Hondures, “*Ca *Revolta” en  el Carmen i “Mercedes Jazz” en *Russafa.

Cadascun dels bars, per ordre anteriorment esmentats, ofereix una temàtica diferent: “Planeta Terra” sobre medi ambient, agricultura i canvi climàtic, “Dels àtoms a les galàxies” sobre astrofísica i ciència molecular, “Ment meravellosa” sobre *neurociencia i “El nostre cos” sobre salut i medicina. Entre els i les ponents figuren alguns noms reconeguts en el món de la ciència valenciana i la divulgació, així com finalistes i semifinalistes del FameLab, el famós concurs de monòlegs sobre ciència. 

Les xarrades, en to informal, cerquen la participació del públic, les seues preguntes còmplices desvetlaran qüestions tan diverses com el funcionament de la memòria humana, per què encara som a temps de parar el canvi climàtic, com és la lluita contra les plagues des de la biotecnologia, quin és el misteri dels forats negres, com es manipula la matèria, com podem combatre l'obesitat, què és l'epigenètica, si hi haurà una cura per a l'Alzheimer i fins i tot algun que un altre secret sobre el clítoris. 

Els ocurrents títols que els i les investigadores han donat als temes que exposen són un ganxo per a la curiositat. En molts dels esdeveniments, es realitzaran experiments o es jugarà amb la ciència davant el públic del bar. Altres esdeveniments cobraran forma de monòlegs o tallers. Es tracta de descobrir el costat més divertit i sorprenent de la ciència.

Respatler de la comunitat científica

En el festival participen nombrosos centres d'investigació, universitats i entitats de la comunitat científica valenciana. El festival se celebra de forma simultània en 10 països (Regne Unit, França, Itàlia, Austràlia, Brasil, Canadà, Alemanya, Japó, Tailàndia i Espanya). El suport incondicional de pubs, bars i locals d'oci, que posen la seua casa perquè *Pint of *Science siga cada any una realitat, és un altre pilar fonamental d'aquest esdeveniment. A més, l'organització explica més de 200 voluntaris que col·laboren per a poder acostar la ciència a tota la societat espanyola.

Images: