Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

El districte de Russafa acull una jornada de la Universitat de València sobre protecció ciutadana

  • March 21st, 2017
El districte de Russafa acull una jornada de la Universitat de València sobre protecció ciutadana

En el marc del programa formatiu de la Càtedra PROTECPOL, demà 22 d'abril se celebrarà en Russafa una taula redona sobre el benestar en la ciutat i la protecció de la naturalesa. De forma complementària s'inaugurarà l'exposició de PROTECPOL, que ofereix una mostra de les activitats que s'efectuen en matèria de seguretat ciutadana des de la Universitat de València i la Policia Local de València.

El Centre Municipal de Joventut de Russafa acollirà demà aquest cicle de jornades formatives, organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Càtedra de Protecció Ciutadana, en col·laboració amb l'Ajuntament de València i la Fundació de la Policia Local de València.

A les 18:00 hores, se celebrarà la inauguració del simposi a càrrec de les autoritats municipals i acadèmiques. A continuació tindrà lloc la taula redona sobre el benestar en la ciutat i la protecció de la naturalesa, en la qual participaran: Santiago Pérez Mora, inspector del G.O.E Patrulla Verda; Elisa Valia Cotanda, Institut de POLIBIENESTAR; i Paz Lloria García, directora de PROTECPOL i professora del Departament de Dret Penal de la Universitat de València.

S'inaugurarà també l'exposició itinerant ‘Càtedra PROTECPOL Policia Local-UV’ que, a través d'una dotzena de panells, repassa la història i els serveis que presta la Policia Local de València, així com la recerca que es desenvolupa des de la Universitat de València en l'àmbit de la protecció ciutadana i el benestar social.

Aquest programa de la Càtedra de Protecció Ciutadana-Policia Local de València té per objecte acostar a la ciutadania les funcions i activitats que, tant des de la Universitat com des de la Policia Local, es realitzen per a millorar les condicions de vida en la ciutat. La directora de la Càtedra, Paz Lloria, ha assenyalat que a través de les jornades i l'exposició es pretén que la societat “puga conèixer més a prop a aquells que treballen pels seus interessos des de les institucions d'una manera gràfica i amena, a l'hora que rigorosa. I així mateix, aprenguen de la mà directa d'especialistes sobre els temes d'interès en seguretat pública en la València del segle XXI”.

Aquesta iniciativa formativa té caràcter itinerant, de manera que se celebrarà en diversos districtes de la ciutat de València comptant amb diferents especialistes i sobre temàtiques diverses com la seguretat vial, la protecció de la naturalesa, la mediació policial, la violència de gènere o la gestió de l'emergència en la ciutat. El passat 1 de març va començar el cicle a Ciutat Vella, demà (22 de març) serà el torn de Russafa, després el programa s'impartirà en Hort de Senabre (5 d'abril), Olivereta (26 d'abril) i Campanar (9 de maig).

Més informació