Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València presenta 5 publicacions en la Fira del Llibre

  • April 25th, 2017
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València presenta 5 publicacions en la Fira del Llibre

Aquestes obres tracten diferents temàtiques, com el patrimoni valencià, festes tradicionals, memòria històrica, turisme, benestar social… però tots ells tenen un nexe comú: el territori valencià. Són llibres corals, on han participat nombrosos autors. Comprenen catàlegs i llibres realitzats pel Vicerectorat a partir d'exposicions itinerants, congressos, jornades i conferències celebrades en les comarques valencianes.

La presentació d'aquestes 5 publicacions serà aquest dimecres 26 d'abril, a les 18:00 hores, en la Sala del Museu nº1 (Jardins del Real o Vivers) a càrrec del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de Caixa Popular, Benet Delcán; la diputada de l'àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer; el President de FIECOV, Josep Vicent Frechina; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla.

‘Les festes tradicionals del territori valencià’

El catàleg ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ té com a objectiu acostar als ciutadans i ciutadanes el patrimoni festiu del que gaudeix el territori valencià. Aquesta iniciativa naix del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, i està patrocinada per Caixa Popular i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

A través dels 35 capítols que componen el llibre, confeccionats íntegrament per la Unitat de Suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, el lector coneixerà l'ingent i variat ventall de manifestacions festives que compartim els valencians. De nord a sud, totes les comarques estan arreplegades en l'obra.

‘El patrimoni cultural valencià’

Aquest volum arreplega el catàleg de l'exposició ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ efectuada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb el suport de Caixa Popular i la Direcció general de Patrimoni. L'obra és un treball coral, que tracta de divulgar la riquesa històric-cultural i el patrimoni audiovisual, natural, cultural, musical, artístic… del nostre territori.

S'ha comptat amb la participació de més d'una vintena d'especialistes en disciplines tals com la història, l'arqueologia, la sociologia, la geografia o l'art. D'aquesta manera, el nostre patrimoni és abordat en 37 panells des d'una perspectiva multidisciplinària i plural.

‘Benestar, formació, territori. Reflexions entorn de l'economia social, el ciberassetjament i la immigració’

La publicació ‘Benestar, Formació, Territori’ arreplega les conclusions del programa formatiu, de títol anàleg, que el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'Àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València van organitzar durant la tardor de 2016 i que es va desenvolupar en les principals capçaleres comarcals de la província.

Sota la coordinació de les professores Pilar Alguacil (Departament de Dret Financer i Història del Dret), Paz Lloria (Dret Penal) i Belén Cardona (Dret del Treball i de la Seguretat Social), múltiples especialistes universitaris han aportat les seues recerques acadèmiques que tenen com a objectiu comú el benestar, la formació i la transferència de coneixements a la societat local, en la seua dimensió territorial, comunitària i ciutadana. Els 16 articles que comprèn aquesta publicació s'organitzen entorn de tres blocs temàtics: l'economia social, la immigració i el ciberassetjament.

‘Paisatge, turisme i innovació’

Aquest document reuneix les aportacions presentades en el ‘I Congrés de Paisatge, Turisme i Innovació’ organitzat per la Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València a l'octubre de 2016, en un esforç per a posar en valor les múltiples experiències que en diverses facetes del turisme s'han generat a partir dels paisatges de la Comunitat Valenciana.

Els textos presentats són l'expressió d'un debat generat entorn de tres temes claus per al futur de la Comunitat Valenciana, com són el paisatge, el turisme i la innovació, en el qual les reflexions des dels diferents enfocaments professionals i acadèmics permeten, sens dubte, avançar en una millor valoració del paisatge i desenvolupament de productes turístics sostenibles a partir d'ell. La coordinadora de la publicació és Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats), cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

‘La memòria històrica i democràtica’

El present volum arreplega les intervencions que van tenir lloc durant la Trobada anual entre Universitat de València i els Instituts d'Estudis Comarcals, sota el títol ‘La Memòria Històrica i Democràtica. Experiències i Propostes en el Territori Valencià’.

Aquesta jornada, celebrada el 26 de novembre de 2016 a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, es va organitzar amb l'objectiu de plantejar, analitzar i debatre sobre propostes de recerques entorn d'un patrimoni cultural, material i immaterial, que ha de ser identificat, (re)conegut i valorat per part de la societat valenciana. El coordinador de la publicació és Josep Vicent Frechina, president del FIECOV (Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals del País Valencià).