Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La Universitat de València analitza els valors del paisatge a Cocentaina

  • April 26th, 2017
La Universitat de València analitza els valors del paisatge a Cocentaina

El proper dijous 27 d'abril la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians arriba a Cocentaina amb el cicle formatiu ‘El paisatge viscut: paisatges emblemàtics i dissonàncies paisatgístiques’. Aquest programa va començar el passat any, en aquesta edició les jornades-taller se celebraran fins a finals de 2017 a Titaguas, Cocentaina, Villena, Montanejos, Morella, Xàbia, Torrevieja i Riba-roja de Túria.

Està previst que inauguren la jornada, a les 17:00 hores, el secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Territorial, Josep Vicent Boira; l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina; i Emilio Iranzo, codirector de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians al costat d'Alejandro Pérez, catedràtic del Departament de Geografia de la UV.

Després de la inauguració, Emilio Iranzo García (Departament de Geografia), impartirà una conferència titulada ‘Els valors del paisatge’. A continuació, Joan Carles Membrado Tena (Departament de Geografia), cap d’Inicatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, oferirà una ponència sobre els paisatges i el patrimoni cultural del Comtat. Aquestes conferències teòriques donaran pas a un taller participatiu en el qual els assistents podran reflexionar i debatre al costat dels especialistes de la Universitat de València, amb el propòsit de millorar la comprensió sobre la concepció ciutadana del paisatge i identificar i avaluar els paisatges comarcals.

Aquesta jornada formativa és una més de les accions previstes per la UV i la Conselleria d'Habitatge en el marc de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, una plataforma acadèmica que pretén la reflexió i recerca entorn de temes relacionats amb la concepció i valoració que la població efectua dels paisatges valencians, i també amb la divulgació i transmissió de coneixement en matèria de paisatge i participació ciutadana.

Les pròximes jornades, organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV, en col·laboració amb la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, es desenvoluparan per la resta de les tres províncies de la Comunitat, en concret Villena (25 de maig), Montanejos (1 de juny), Morella (6 de juliol), Xàbia (15 de setembre), Torrevieja (29 de setembre) i Riba-roja de Túria (20 d'octubre). Més informació en http://projeccio.uv.es