Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Titaguas acull la primera jornada formativa del programa ‘El paisatge viscut’

  • March 29th, 2017
Image de la noticia

El proper dijous 30 de març la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians iniciarà a Titaguas el cicle formatiu ‘El paisatge viscut: paisatges emblemàtics i dissonàncies paisatgístiques’. Aquest programa continua amb les jornades-taller iniciades el passat any. Se celebrarà fins a finals de 2017 a Titaguas, Cocentaina, Villena, Montanejos, Morella, Xàbia, Torrevella i Riba-roja de Túria.

Està previst que inauguren la jornada, a les 17:00 hores, el secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Territorial, Josep Vicent Boira; l'alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i el codirector de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, Emilio Iranzo.

Després de la inauguració, la professora del Departament de Geografia de la Universitat de València, Neus La Roca Cervigón, impartirà una conferència titulada ‘Els paisatges vegetals del territori valencià’. A continuació, Vicente Collado, tècnic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Territorial, oferirà una ponència sobre la política de paisatge a la Comunitat Valenciana des del 2004 a l'actualitat. Aquestes conferències teòriques donaran pas a un taller participatiu en el qual els assistents podran reflexionar i debatre al costat dels especialistes de la Universitat de València, amb el propòsit de millorar la comprensió sobre la concepció ciutadana del paisatge i identificar i avaluar els paisatges comarcals.

“El paisatge constitueix un ens integrador capaç de contextualitzar el patrimoni natural i cultural, beneficiar l'activitat econòmica i formar el marc de vida de la població, ajudant a reforçar una identitat pròpia”, explica Emilio Iranzo, codirector de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians al costat d'Alejandro Pérez, catedràtic del Departament de Geografia de la UV. “En aquest sentit, allò que pretenem amb aquesta jornada és fomentar el valor del paisatge de manera participada i alhora compartir coneixement col·lectiu, amb el propòsit de millorar la nostra comprensió sobre la concepció ciutadana del paisatge”, conclou el professor Iranzo.

Aquesta jornada formativa és una més de les accions previstes per la UV i la Conselleria d'Habitatge en el marc de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, una plataforma acadèmica que pretén la reflexió i recerca entorn de temes relacionats amb la concepció i valoració que la població efectua dels paisatges valencians, i també amb la divulgació i transmissió de coneixement en matèria de paisatge i participació ciutadana.

Les pròximes jornades, organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV, en col·laboració amb la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, es desenvoluparan a la resta de les tres províncies de la Comunitat, en concret Cocentaina (27 d'abril), Villena (25 de maig), Montanejos (1 de juny), Morella (6 de juliol), Xàbia (15 de setembre), Torrevieja (29 de setembre) i Riba-roja de Túria (20 d'octubre). Més informació en http://projeccio.uv.es