Logo de la Universitat de València Logo Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) Logo del portal

.
.
.

Convocatòria Pioners en Acció

  • 28 de febrer de 2013
Image de la noticia

Pioners en Acció és un programa formatiu pertanyent a la Comunitat d’Innovació i Coneixement sobre el Clima (Climate-KIC) gestionada per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT). L’objectiu és crear una nova generació d’especialistes, emprenedors i legisladors d’alt nivell per aconseguir una economia europea de baix carboni.

El programa ha publicat la seva tercera convocatòria per a l’intercanvi de Pioners en l’àmbit de les sis regions europees participants: Hongria Central, Baixa Silèsia (Polònia), West Midlands (Regne Unit), Hessen (Alemanya), Emilia Romagna (Itàlia) i la Comunitat Valenciana. Alhora, les entitats interessades a acollir pioners (Host), tant a escala regional com internacional, poden presentar les seves candidatures. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 29 de març de 2013.

Per poder participar com a pioner és imprescindible tenir un títol universitari o almenys dos anys d’experiència laboral en el camp de la sostenibilitat o el canvi climàtic i residir en una de les regions participants o estar relacionat amb un soci de Climate-KIC. Els participants hauran de parlar anglès amb fluïdesa i estar dins d’una de les categories següents: vinculat a un organisme relacionat amb el canvi climàtic, ser un treballador autònom en aquest camp o ser estudiant de doctorat o postdoctoral en un centre de recerca universitari amb activitats en canvi climàtic. En l’edició anterior van participar unes 170 persones.

Els pioners podran:

  • Realitzar dues estades d’un mes cadascuna per conèixer projectes d’innovació baixos en carboni.
  • Participar en tallers per compartir experiències i madurar coneixements sobre la innovació aplicada al canvi climàtic.
  • Prendre part en activitats dutes a terme per experts europeus i regionals en el camp de la gestió de la transició cap a una economia verda.
  • Tenir l’oportunitat d’exposar les seves idees durant el Festival Anual d’Innovació de la Climate-KIC.

Les accions formatives es duran a terme en un entorn d’aprenentatge pràctic, de manera que els participants desenvoluparan coneixements i intercanviar experiències sobre la dinàmica de la innovació en tecnologies baixes en carboni. Les activitats tindran una perspectiva intersectorial i multidisciplinària, per la qual cosa es comptarà amb la participació de professionals de sectors diversos.

Les persones interessades tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà el programa Pioners en Acció durant la Jornada Informativa organitzada per la Fundació, que tindrà lloc el proper 5 de març al Palau de Colomina (c / Almodí, 1) de València. La inscripció és gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

Més informació