University of Valencia logo Logo Faculty of Physics Logo del portal

Comencen, aquest divendres, les visites nocturnes a l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València a Aras de los Olmos

  • April 16th, 2015
Image de la noticia

L’Observatori Astronòmic de la Universitat de València ha organitzat sis visites nocturnes a l’Observatori d’Aras de los Olmos, a l’Alt Túria, Comarca dels Serrans, entre abril i setembre. La primera està prevista per a aquest divendres, dia 17, abans de la posta de sol, a les 20 hores. Inscripcions, en la Secretaria de l’Observatori Astronòmic: 96 354 34 83.

L’Observatori Astronòmic de la Universitat de València ha organitzat noves visites nocturnes a la seua estació d’observació a Aras de los Olmos. Aquesta estació d’observació es troba situada a l’Alt Túria, una de les escasses reserves de cel fosc que queden a la Comunitat Valenciana. 
 
La visita a l’Observatori d’Aras de los Olmos és una experiència única de contemplació i gaudi del cel fosc, un dels elements de la naturalesa cada vegada més difícils de trobar. En ell es pot descobrir la grandiositat de la Via Làctica, la lluentor de milers d’estels visibles a simple vista, el traçat de les constel·lacions i els seus llaços amb la història i la cultura.
 
L’Observatori ofereix un divendres al mes, d’abril a setembre. Les sessions comencen abans de la posta de sol, per la qual cosa l’horari general que regirà l’inici de les sessions serà el següent: abril, a les 20 hores; maig, a les 20:30 hores; juny, a les 21 hores; juliol, a les 21 hores; agost, a les 20:30 hores; i setembre, a les 20 hores.
 
Els dies oferits per a 2015 són 17 d’abril, 15 de maig, 19 de juny, 10 de juliol, 14 d’agost i 4 de setembre.
 
La visita s’inicia amb una breu presentació de les activitats de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València i un recorregut per les instal·lacions telescòpiques. Després de la caiguda de la nit es desenvolupa un recorregut guiat pel cel a simple vista, on es descriu les constel·lacions i la forma d’identificar-les, s’exposa les tècniques d’orientació en la nit a partir dels estels i es relata les figures mitològiques i les llegendes clàssiques associades als grups de constel·lacions i al seu moviment en el cel. Després d’açò s’inicia la sessió d’observació en un dels telescopis, que inclou els planetes visibles, cúmuls estel·lars, nebuloses planetàries i galàctiques, i galàxies exteriors. 
 
Cada sessió dura unes dues hores i mitja. A causa de la limitació d’aforament, només s’hi admet un màxim de 30 persones per sessió, i s’hi requereix un mínim de 15 persones per a realitzar-la. Durant el matí del dia en què tinga lloc la sessió, es confirmarà si es podrà dur a terme atenent a la meteorologia. En cas contrari, s’acordarà una nova cita en un altre divendres. 
 
Preu de la visita:
15€ per a majors de 12 anys
5€ per a menors de 12 anys
 
El desplaçament a l’Observatori d’Aras de los Olmos es realitzarà de forma particular per part dels visitants inscrits.