University of Valencia logo Logo Faculty of Physics Logo del portal

El Grup d'Investigació en Optometria de la Universitat de València coordinarà un projecte H2020 per a la millora del diagnòstic i tractament de l'ull sec

  • October 31st, 2014
Image de la noticia

El Grup d'Investigació en Optometria (GIO) de la Universitat de València coordinarà un projecte Europeu de 2,5 milions d'euros a fi de millorar el diagnòstic i tractament de l'ull sec..

El GIO dirigirà un projecte integrat dins de la convocatòria Excellent Science del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. Esta investigació està integrada dins del programa Marie Sklodowska-Curie Initial Training Networks (ITN) i es desenrotllarà durant quatre anys (2015-2019) .

 

Les accions en xarxa Marie Curie són ajudes europees a la investigació per a investigadors, independentment de la seua edat, gènere o nacionalitat. A més d'aportar beques generosament dotades, esta acció permet als investigadors involucrats adquirir experiència en l'estranger i en el sector privat a fi de formar els millors investigadors en les seues respectives disciplines. Les accions Marie Sklodowska-Curie són les de major prestigi que existeixen en el dit programa Europeu.

Este projecte, denominat European Dry Eye Network (EDEN) , es convertirà en una plataforma d'investigadors en el camp de les ciències de la visió, concretament en l'estudi de l'ull sec, i integrarà a quatre centres acadèmics, com són la Universitat de València, l'Aston University (Regne Unit) , la Universitat Complutense de Madrid (Espanya) , i l'Institute of Biomedical Engineering and Instrumentation de la Politechnika Wroclawska (Polònia) . De manera addicional participarà una cadena d'hospitals europea i diverses multinacionals del sector. La dotació econòmica d'este projecte és de 2,5 milions d'euros. Este finançament permetrà el desenrotllament complet de varies línies d'investigació lligades a la temàtica de l'ull sec i la contractació de 10 investigadors pre-doctorals a temps complet. A més, un aspecte molt interessant d'este projecte és la creació d'un doctorat conjunt entre les institucions acadèmiques involucrades en esta xarxa, de tal forma que els 10 investigadors contractats obtindran el títol de doctor per almenys dos Universitats Europees de diferents països.

Projecte d'Elevada Competitivitat

Donada la important quantitat econòmica que la Unió Europea destina a cada una d'estes xarxes d'investigació estes convocatòries són altament competitives i són molt poques propostes les que reben finançament. De fet en esta convocatòria només 8 propostes han rebut fons.