University of Valencia logo Logo Faculty of Physics Logo del portal

Estudiants valencians aconsegueixen dos medalles d’or, dos argents i un bronze en la Olimpíada Nacional de Física

  • April 3rd, 2017

Cinc estudiants valencians dels sis classificats en la fase local del districte universitari de València han aconseguit resultats extraordinaris i històrics en la fase nacional de l’Olimpíada de Física, celebrada aquest cap de setmana a Girona. Són dos medalles d’or, atorgades a Rafah Hajjar i Vicent Roig, els quals es classifiquen per a la fase internacional; dos d’argent i una de bronze.

Els estudiants guardonats amb medalla d’or són Rafah Hajjar Muñoz, de l’IES Camp de Túria de Llíria i Vicent Roig Requena (IES Hort de Feliu, Alginet). La primera medalla d’argent l’ha obtinguda Félix Moreno Peñarrubia, de l’IES l’Eliana, mentre que Francisco J. Marañón González, del Col·legi Nuestra Señora del Pilar, de València, ha obtingut medalla d’argent. Alberto Fernández Hernández, de l’IES Doctor Faustí Barberà d’Alaquàs, ha aconeguit la medalla de bronze.

Raffah Hajjar Muñoz i Vicent Roig, amb medalles d’or, es classifiquen per a la XLVIII Olimpíada Internacional, la qual tindrà lloc a Yogyakarta (Indonèsia), del 16 al 24 de juliol. Raffah Hajjar, també guardonat amb l’or en l’Olimpíada de Matemàtiques, anirà a aquesta competició, i serà Félix Moreno, primera medalla d’argent en l’Olimpíada de Física, qui acudirà, doncs, a l’Olimpíada Iberoamericana de Física, la qual enguany se celebra a Colòmbia en setembre.

L'Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participen estudiants de nombrosos països i que organitza la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La Universitat de València –a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat– així com la Universitat Politècnica de València, s'encarreguen de la fase local de la competició, que va tindre lloc el passat 23 de febrer i consisteix en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.

Els estudiants de batxillerat que participen en esta prova opten als premis locals que inclouen, entre altres, 1.000 € si es matriculen en la Universitat de València el pròxim curs. 

Tots els participants van ser preseleccionats en una prova preliminar celebrada el darrer mes d’octubre a la qual van acudir al voltant de 80 estudiants, i van rebre un curs de física de més de 70 hores impartit per docents de les dos universitats, previ a la prova local de la competició. 

Els premiats en la fase local, a més d’aquells que han aconseguit medalla o menció a Girona, els estudiants Jiahui Zhuo Zhuo del IES Sorolla de València, que es va classificar per a la fase nacional també, i Sara Cebellán Debón, del IES Henri Matisse de València, que va obtindré una Menció d’Honor.

 

Més informació

- http://www.uv.es/fisica 

http://ir.uv.es/hY9ksbX

http://ir.uv.es/Dk8nS65