Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

José María Peiró serà investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat Miguel Hernández d’Elx

  • 26 de juny de 2017
Image de la noticia

José María Peiró, catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions de la Universitat de València, serà investit dimarts que ve (4 de juliol) com a doctor ‘honoris causa’ per la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH). La sessió començarà a les 12 hores al saló d’actes de l’edifici de Rectorat. El rector honorari de la UMH Jesús Rodríguez Marín serà el padrí del nou ‘honoris causa’.

La cerimònia s’emmarca dins de les activitats del 20 aniversari de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

José María Peiró (Torrent, 1950) és president de la Xarxa Europea de Catedràtics de Psicologia de les Organitzacions (ENOP) i va ser president de la International Association of Applied Psychology, així com de l’European Federation of Work and Organizational Psychology. Així mateix, ha dirigit múltiples projectes de recerca finançats per la Comissió Nacional de Ciència i Tecnologia d’Espanya, del Programa Marc de Recerca de la Unió Europea i del Climate KIC de l’Institut Europeu de Tecnologia.

Peiró ha investigat en temes com l'estrès laboral i salut ocupacional, clima i cultura d’organitzacions, socialització dels joves en les organitzacions, inserció laboral dels joves i benestar i compliment en el treball.

Llicenciat en Filosofia i Lletres (Universitat de València 1975), és doctor en Filosofia i Lletres, i llicenciat en Psicologia (Universitat Complutense de Madrid, 1976). Ha obtingut avaluació positiva per la Comissió Nacional d’Avaluació de l’Activitat Investigadora de cinc sexennis de recerca i per la Universitat de València de sis quinquennis de docència.

És autor de diverses obres sobre temes relacionats amb el treball i les organitzacions. Degà de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València (1993-1999), ha sigut director del Departament de Psicobiolog’a i Psicologia Social de la Universitat de València (2002-2003), director del Departament de Psicologia Bàsica, Metodologia, Psicobiologia i Psicologia Social de la Universitat de València (1986-1993) i director del Departament de Psicologia General (1983-1986).

Dirigeix el Màster de Gestió de Recursos Humans de la Universitat de València, i és codirector del MBA de la Universitat de València i la Universitat d’Anglia (UK).