Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Química Logo del portal

Dos rànquings situen la Universitat de València primera en Ciències i Enginyeria i com la tercera més innovadora d’Espanya

  • 20 de juny de 2017

La III edició del Rànquing Universitat-Empresa 2017, de la Fundació Everis, i que analitza l’opinió de les empreses sobre les competències dels titulats contractats els cinc últims anys, ha situat la Universitat de València en la primera posició en l’àrea de ciències i enginyeries i segona en ADE, economia i dret. A més, la institució acadèmica ha millorat en el rànquing Reuters News, i passa a ser la tercera universitat més innovadora d’Espanya en 2017. En aquesta classificació on es destaquen les 100 universitats europees que més han contribuït a la ciència i la tecnologia, la de València ha avançat de la posició 95 a la 82 entre 2016 i 2017.


 

La III edició del Rànquing Universitat-Empresa 2017 és una iniciativa de la Fundació Everis, que analitza l’opinió de 3.545 empreses sobre les competències dels titulats universitaris contractats els cinc anys anteriors a la mostra (abril 2012-abril 2017). Aquest rànquing presenta un nou enfocament, ja que ofereix la possibilitat d’analitzar l’evolució de les universitats en la seua adaptació a la realitat del mercat laboral espanyol.

D’acord amb aquesta classificació, la Universitat de València té la major ocupabilitat entre les universitats espanyoles en l’àrea de ciències i enginyeries (amb una puntuació de 8,44 sobre 10) i és segona en l’àrea d’ADE, economia i dret (amb 7,73).

Aquest rànquing classifica les universitats espanyoles millor valorades en cinc àrees de coneixement segons la percepció dels ocupadors sobre els recentment titulats contractats. Per a la seua elaboració, s’ha assignat una valoració directa (entre 0 i 10) de les competències adquirides pels titulats durant la seua formació, en relació a la seua adequació a les necessitats productives de l’empresa.

Pel que fa al rànquing Reuters News, en què la Universitat de València és la tercera més innovadora d’Espanya, només onze universitats espanyoles se situen entre els 100 centres d’educació superior europeus més innovadors. El rànquing l’encapçalen les universitats KU Leuven (Bèlgica), Imperial College London (Regne Unit) i University of Cambridge (Regne Unit). Respecte a les universitats espanyoles, la de València és la 82 entre les universitats europees, només superada per la de Barcelona (posició 63), i l’Autònoma de Barcelona (81 d’Europa). Segueixen la Universitat de València, entre els centres d’ensenyament superior espanyols, les politècniques de Catalunya i la de València, que ocupen els llocs 84 i 85, respectivament en la classificació europea.

Per establir aquesta classificació de les universitats europees més innovadores, Reuters News s’ha basat en dades compilades per Clarivate Analytics i diverses de les seues plataformes de recerca: InCites, Web of Science, Derwent Innovations Index, Derwent World Patents Index i Patents Citation Index.

Els indicadors utilitzats per a classificar les universitats són el volum, èxit i nombre mundial de patents. També les cites que aquestes reben, l’impacte de la citació i de les cites d’articles per la indústria, i el total d’articles de la Web of Science Core Collection, entre altres.

 

Més informació: http://ir.uv.es/2g3rNp6