University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

.
.
.
.
.
.

PRORROGADA FINS AL PROPER 16 D'ABRIL - Exposició 'Bosquera, geografia i històries d'un lloc', de Juanma Pérez

  • April 16th, 2017
bosquera

Es prorroga fins al proper 16 d'abril aquesta exposició que ens acompanya des del passat 26 de gener, amb la qual, Juanma Pérez ens convida a viatjar en el temps i en l'espai, a bussejar en l'orografia d'un dels llocs més sorprenents de la Serra d’Espadán, la Vall de Mosquera. Descobrirem no només racons extraordinaris sinó també experiències personals cautivadores com la de Martín Castro, que molt ràpid veurà la llum amb l'edició dels seus inèdits escrits i dibuixos. Aquesta exposició fixa en el mapa la teva pròxima ruta: Bosquera.


Data: 26/01/17 al 26/03/2017 - PRORROGADA FINS AL 16/04/17

Horari: dimars a diumenge, de 11 a 19:30

Lloc: Sala de la Muralla


El Col·legi Major Rector Peset proposa ‘Bosquera, geografia i històries d’un lloc’, una exposició entre l’art i la història de Juanma Pérez


'Bosquera, em dic, i sent que la mitologia sencera em travessa. Bosquera, repetisc, com l’au groga i negra, i el borrissol de la meua pell es converteix en liquen sobre el meu cos tronc, com un grotesc Arcimboldo d’aquesta vall mai pintada'. Martín Castro, 1916

La nostra geografia alberga encara joies amagades i la nostra història, per més que s’investigue, no deixa de sorprendre’ns. Bosquera és un d’aquests llocs increïbles. Entre 1915 i 1916 un personatge anomenat Martín Castro va sentir una fascinació tan gran per aquest lloc que va decidir passar-hi un any sencer de la seua vida, lluny de la sorollosa Barcelona on residia. La troballa dels seus sorprenents escrits, dibuixos, fotos i altres materials inèdits ha permés a l’artista Juanma Pérez endinsar-se en l’espessor d’un bosc especial i una història personal singular, de gran valor literari i artístic que bé podria emular en les nostres terres la controvertida aventura de Henry D. Thoreau a Walden. L’artista, en la seua peculiar investigació, ha seguit els passos de Castro, conformant una exposició en la qual la fotografia, la pintura de paisatge, l’arqueologia personal, la recuperació i posada en valor d’objectes artístics ens guien per a enamorar-nos d’un lloc únic: Mosquera és el seu veritable nom.

Amb aquesta exposició, meitat història, meitat art, Juanma Pérez ens convida a viatjar en el temps i en l’espai, a bussejar en l’orografia d’un dels llocs més sorprenents de la serra d’Espadà, la vall de Mosquera. Descobrirem no només racons extraordinaris, sinó també experiències personals captivadores com la de Martín Castro, que molt prompte veurà la llum amb l’edició dels seus escrits i dibuixos. Aquesta exposició fixa en el mapa la teua pròxima ruta: Bosquera.

Juanma Pérez ha realitzat més de trenta exposicions individuals en galeries d’art i sales de València, Palma de Mallorca, Colònia, Bad Honnef, entre altres, el 2011 ja va presentar l’exposició 'en Pessoa' a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

Aquest projecte expositiu ha comptat amb la col·laboració de Pedro M. Cabezos, professor del Departament d’Expressió Gràfica Arquitectònica de la Universitat Politècnica de València i membre de l’editorial Bandaàparte, que publicarà Cuadernos de campo de Martín Castro amb motiu de l’exposició.


La mostra es podra visitar del 26 de gener fins al 26 de març de 2017 a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, en horari d'11 a 19.30h de dimarts a diumenge. 


 

Links:

Images: