University of Valencia logo Logo Research and Tech Transfer Logo del portal

Eurorecerca 1506: Jornada sobre Tecnologies Futures i Emergents (FET) d'Horitzó 2020

  • April 25th, 2017
Eurorecerca 1506: Jornada sobre Tecnologies Futures i Emergents (FET) d'Horitzó 2020

Lloc: Edifici Cub Roig de la Ciutat Politècnica de la Innovació (Universitat Politècnica de València). Data: 26 de maig de 2017.

 

RUVID, la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la R+D, ha organitzat juntament amb l'Oficina Europea del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat una jornada informativa sobre l'apartat de Tecnologies Futures i Emergents del pilar de Ciència Excel·lent d'Horitzó 2020, el programa marc europeu de recerca i innovació (2014-2020).

 

La jornada se celebrarà el proper 26 de maig de 2017 a la Sala d'Actes de l'Edifici Cub Roig de la Ciutat Politècnica de la Innovació. Presentarà el programa Elisabet Salas Ibáñez, de l'Agència Executiva de Recerca de la Comissió Europea, així com Nicolás Ojeda (Punt de Contacte Nacional), qui donarà la perspectiva de FET a Espanya. S'hi inclou una taula rodona on diversos investigadors d'universitats de la Comunitat Valenciana compartiran les seues experiències de participació al programa FET i oferiran recomanacions per a presentar una proposta de projecte amb èxit. Les diferents intervencions previstes es poden consultar al programa de la jornada.

La inscripció és gratuïta, i cal formalitzar-la seguint les instruccions incloses en el programa. Els participants podran mantenir entrevistes bilaterals de revisió de propostes amb el Punt de Contacte Nacional, prèvia sol·licitud a través de la fitxa segons formulari abans del 15 de maig de 2017.

FET_h2020El programa FET compta amb un pressupost de 2.696 milions d’euros. Té tres línies complementàries d’actuació per abordar diferents metodologies de diversa envergadura, des de noves idees fins a reptes a llarg termini.

FET OPEN finança projectes que versen sobre noves idees per a tecnologies futures radicalment noves, en una fase inicial quan hi ha pocs investigadors treballant eixe tema. Açò pot propiciar tot un ventall de possibilitats tecnològiques, inspirades per ciència d’avantguarda, col·laboracions no convencionals o noves pràctiques de recerca i innovació.

FET PROACTIVE s’ocupa dels temes emergents, amb l’objectiu d’establir una massa crítica d’investigadors europeus en temes de recerca exploratòria molt prometedors. Dona suport a projectes d’àrees que no estan encara preparades per a la seua inclusió en els fulls de ruta de la indústria, amb vistes a construir i estructurar una nova comunitat de recerca interdisciplinària.

FET FLAGSHIPS són iniciatives de mil milions d’euros amb una durada de 10 anys, on centenars d’investigadors europeus excel·lents uneixen les seues forces per a resoldre reptes científics i tecnològics molt ambiciosos, com ara avançar en la comprensió del Cervell Humà o desenvolupar nous materials per al futur, com el Grafè.