University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

Dos valencians, medalla d’or en les fases nacionals de les Olimpíades de Biologia i de Geologia

  • April 11st, 2017

Els estudiants valencians José M. Pérez Garrigues i Miguel Barea Fernández, guanyadors de la fase local de les Olimpíades 2016-2017 de Biologia i de Geologia, respectivament, han obtingut medalla d’or en les respectives fases nacionals de cada competició, aquest més de març. A més, divendres 7 d’abril s’ha lliurat els premis als guanyadors de la XIV Olimpíada de Biologia i de la VIII Olimpíada de Geologia, organitzades per la Universitat de València per a estimular l’estudi d’aquestes disciplines entre els i les joves.


 

Les fases nacionals de les Olimpíades de Biologia i de Geologia van tindre lloc a Pamplona i a Salamanca, respectivament. Pel que fa al lliurament de premis, va tindre lloc a la sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot de la Universitat de València amb Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística; Javier Lluch, degà de la Facultat de Ciències Biològiques; José Pertusa, vicedegà d’Estudis de la Facultat; Miguel V. Pardo, coordinador de l’Olimpíada de Geologia; i María José Lorente, coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada del rector per a la Incorporació a la Universitat de València.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Biologia de València són José M. Pérez Garrigues, del Col·legi Sant Vicent Ferrer – P. Dominics (València); Azucena Molina Solís, de l’IES Lluís Vives (València); Álex Bautista Galiana, del Col·legi Puresa de Maria (Ontinyent); Javier Ferri Beneito, de l’IES Cabanyal (València); Francisco Javier Miquel Leal, de l’IES Pere Boïl (Manises); Elena Matas López, del Col·legi Mas Camarena (Paterna); Jara Montero Muñoz, de l’IES Pere d’Esplugues (la Pobla Llarga); Guillermo Villanueva Real, del Col·legi Salesians Sant Joan Bosco (València); Paula Guillamón Gil, de l’IES número 1 (Requena); i Maria Colomina Martínez, del Col·legi Martí Sorolla II (València).

A més, José M. Pérez Garrigues, Azucena Molina Solís i Álex Bautista Galiana han participat com a representants de la Comunitat Valenciana en la XII Olimpíada Nacional de Biologia, que va tindre lloc a Pamplona entre el 23 i el 26 de març de 2017. La competició nacional reparteix quatre medalles d’or i quatre de plata. El primer or de la competició va ser per a José M. Pérez Garrigues, per la qual cosa formarà part de l’equip que representarà Espanya en la XXVIII International Biology Olimpiad que es farà del 23 al 30 de juliol a la ciutat de Coventry (Gran Bretanya).

 

Geologia

Els guanyadors de la huitena Olimpíada de Geologia són Miguel Barea Fernández, de l’IES Tirant lo Blanc (Gandia); Víctor Camús Hernández y Jaime José Merenciano San Andrés, els dos de l’IES Benicalap (València). Els tres van participar en la VIII Fase Nacional de l’Olimpíada de Geologia, que es va realitzar a Salamanca entre el 31 de març i el 2 d’abril de 2017. En aquest cas, Miguel Barea Fernández va obtindre la medalla d’or en la competició i representarà Espanya en la fase internacional de l’Olimpíada de Geologia (del 22 al 29 d’agost a Niça, França).

 

Premis

El premi concedit als guanyadors de la XIV Olimpíada de Biologia i de la VIII Olimpíada de Geologia està dotat amb 1.000 €  per als estudiants que es matriculen en qualsevol dels estudis oficials que s’imparteixen a la Universitat de València. En aquesta catorzena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi han participat 229 estudiants de segon de Batxillerat, mentre que en la huitena edició de l’Olimpíada de Geologia han concorregut 141 estudiants de primer i de segon de batxillerat de centres públics i privats de València.

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XIV Olimpíada de Biologia i la VIII Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre les i els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

 

Més informació:

http://www.uv.es/incorporaciouv     

 

Peu de fotografia:

Els estudiants Jose M. Pérez Garrigues i Miguel Barea Fernández, guanyadors de la fase local de les Olimpíades 2016-2017 de Biologia i de Geologia; amb Miguel V. Pardo, coordinador de l’Olimpíada de Geologia; i María José Lorente, coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada del rector per a la Incorporació a la Universitat de València.