University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

La XVIII Matinal de l’Evolució, dissabte 6 de maig al Jardí Botànic de la Universitat de València

  • April 11st, 2017

La XVIII Matinal de l’Evolució, una jornada d’actualització científica per a professorat de Secundària i de Batxillerat, tindrà lloc el pròxim 6 de maig a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València, entre les 9 i les 14 hores. La inscripció s’obrirà del 18 d’abril al 2 de maig en l’enllaç www.uv.es/incorporaciouv (menú Jornades adreçades al professorat - Actualització Científica - Matinals de l’Evolució).

L’acte està coordinat per Juli Peretó, professor de Bioquímica i Biologia Molecular i vicedirector de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) i de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans.

El programa inclou tres ponències i un debat. Les ponències són L’ancestre universal (per Luis Delaye) a les 9.30 hores; De Darwin a Margulis (per Juli Peretó), de 10.30 a 11.15; i Cosins de ximpanzés, parents de neandertals (a càrrec de Tomàs Marquès-Bonet), entre les 12.15 i les 13 hores. El debat, moderat per Juli Peretó, serà entre les 13 i les 14 hores. La Benvinguda serà a càrrec de María José Lorente, professora del Departament de Biologia Funcional de la UV i delegada del rector per a la Incorporació a la Universitat; Joan Monròs, professor d’Ecologia i director de l’Institut Cavanilles i Javier Lluch, professor de Zoologia i degà de la Facultat de Ciències Biològiques.

L’acte ha sigut organitzat i patrocinat per la Delegació del Rector per a la Incorporació a la Universitat, l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat, l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (UV-CSIC), la Facultat de Ciències Biològiques i el Jardí Botànic de la Universitat de València, la Societat Catalana de Biologia, l’Institut d’Estudis Catalans i VLC-Campus: Microclúster de Biologia Evolutiva i Integrativa. Ha comptat amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència-Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, el Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic, Publicacions de la Universitat de València i la Revista Mètode.

 

Programa i més informació sobre les ponències i els ponents fent clic ací