• Tancat per vacances17

  28/07/17

  Tancat per vacances17

  Benvolguts usuaris, els informem que:

  Aquesta Biblioteca Dipositària de les Nacions Unides de la Universitat de València (ONUBIB) estarà tancada per vacanses des de hui fins al 4 de setembre.

  BON ESTIU!!!

 • Dia Internacional de Nelson Mandela (18 de juliol)

  18/07/17

  Dia Internacional de Nelson Mandela (18 de juliol)

  "La pau no és simplement l'absència de conflicte; la pau és la creació d'un entorn en el qual tots puguem prosperar, independentment de raça, color, credo, religió, sexe, classe, casta o qualsevol altra característica social que ens distingisca - Nelson Mandela"

  Al novembre de 2009, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 18 de juliol «Dia Internacional de Nelson Mandela» en reconeixement de la contribució aportada per l'ex President de Sud-àfrica a la cultura de la pau i la llibertat.

  En la resolució 64/13 de l'Assemblea General es reconeixen els valors de Nelson Mandela i la seua dedicació al servei de la humanitat a través de la seua labor humanitària en els àmbits de la solució de conflictes, les relacions interraciales, la promoció i protecció dels drets humans, la reconciliació, la igualtat entre els gèneres, els drets dels xiquets i altres grups vulnerables, així com la lluita contra la pobresa i la promoció de la justícia social.. Es reconeix també la seua contribució a la lluita per la democràcia a nivell internacional i a la promoció d'una cultura de pau a tot el món.

 • Butlleti ONUBIB 2 2017

  17/07/17

  Butlleti ONUBIB 2 2017

  Benvolgut lector, una vegada més tenim el plaer de presentar-li un nou Butlletí ONUBIB. En aquesta ocasió desitgem destacar per damunt de totes les novetats la nova Biblioteca Digital de les Nacions Unides (UNDL) (apartat 1.1) que ja està disponible i es pot accedir a nivell mundial de forma gratuïta.

  La nova plataforma funciona amb tecnologia innovadora de codi obert desenvolupada per l'Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN) i és el resultat de la col·laboració reeixida entre la Biblioteca Dag Hammarskjöld en la seu de l'ONU i la nostra biblioteca en l'Oficina de l'ONU en Ginebra.

  Proporciona un punt global d'accés a la informació de l'ONU: actual i històrica i el seu contingut s'actualitza diàriament.

  La fase 1 de UNDL ofereix: la integració de les tres bases de dades UNBISnet en una; incorpora continguts digitals, principalment documents oficials de l'ONU i mapes seleccionats de l'ONU, amb metadades de UNBISnet per a materials produïts per l'ONU, així com registres de veu i registres de les votacions.

  Els registres de metadades del UNDL s'enllaçaran amb el contingut de les Nacions Unides d'accés obert. Pretenem agregar i integrar col·leccions addicionals de materials digitals, a mesura que es creuen o es posen a la nostra disposició pels departaments, oficines i agències de l'ONU.

  El indexador d'aquest sistema tracta d'oferir la tecnologia més actual de cerca web, desenvolupada per cercadors tan populars com Google. No obstant açò, la naturalesa de la cerca bibliogràfica difereix considerablement de la d'una pàgina Web.

  La UNDL ofereix moltes extensions per a permetre una cerca estructurada complexa i precisa, fins i tot combinant metadades, text complet i cites bibliogràfiques en una mateixa consulta.

  L'objectiu principal és ajudar als ciutadans i investigadors del món a trobar la informació de l'ONU que necessiten amb rapidesa i precisió. En aquesta mateixa línia, desitgem destacar l'apartat 1.5 on es relacionen una selecció de guies de cerca i recerca.
  Al costat d'aquestes aportacions vostè trobarà les altres novetats bibliogràfiques de les Nacions Unides conforme a l'estructura habitual del Butlletí.

  Com sempre li recordem, estimat/a lector/a, que si té algun suggeriment de com millorar aquest Butlletí, ens la faça arribar. El nostre desig és ser un servei públic i, en la mesura en què nostres escassos recursos i materials ens ho permeten, intentarem millorar successivament aquests butlletins.

  Es pot consultar el butlletí en el catálogo Trobes, en la nostra web, en Facebook: http://www.uv.es/onubib/Boletines/Boletin_2_2017.pdf i en ISSUU: https://issuu.com/onubib/docs/boletin_2_2017

 • Dia Mundial del Refugiat (20 de juny)

  20/06/17

  Dia Mundial del Refugiat (20 de juny)

  "He conegut a molta gent que han perdut tant, però mai perden els seus somnis per als seus fills o el seu desig de millorar el nostre món. Demanen poc a canvi - només nostre recolzament en el seu moment de major necessitat "- El Secretari General de l'ONU, António Guterres


  En un món on la violència obliga a milers de famílies a fugir per a salvar les seues vides cada dia, ara és el moment de demostrar que el públic mundial es troba amb els refugiats.

  Per a açò, l'Agència de Refugiats de l'ONU va posar en marxa la campanya  #WithRefugees, petició al juny de 2016 per a enviar un missatge als governs, que han de treballar junts i fer la seua part justa per als refugiats.

  En el Dia Mundial del Refugiat, que es celebra cada any el 20 de juny, commemorem la força, el valor i la perseverança de milions de refugiats. Enguany, el Dia Mundial dels Refugiats també marca un moment clau per al públic per a mostrar suport a les famílies obligades a fugir.

  Campanya de l'ONU
  http://www.un.org/es/events/refugeeday/un-action.shtml

 • Biblioteca Digital de les Nacions Unides (UNDL)

  18/05/17

  Biblioteca Digital de les Nacions Unides (UNDL)

  Ens complau informar-vos que la Biblioteca Digital de les Nacions Unides (UNDL) ja està disponible i es pot accedir a nivell mundial de forma gratuïta.

  La nova plataforma funciona amb tecnologia innovadora de codi obert desenvolupada per l'Organització Europea per a l'nvestigació Nuclear (CERN) i és el resultat de la col·laboració entre la Biblioteca Dag Hammarskjöld en la seu de l'ONU i la biblioteca de l'Oficina de l'ONU en Ginebra.

  Proporciona un punt global d'accés a la informació de l'ONU: actual i històrica i el seu contingut s'actualitza diàriament.

  La fase 1 del UNDL ofereix: la integració de les tres bases de dades UNBISnet en una; incorpora continguts digitals, principalment documents oficials de l'ONU i mapes seleccionats de l'ONU, amb metadades de UNBISnet per a materials produïts per l'ONU, així com registres de veu i registres de les votacions.

  Els registres de metadades del UNDL s'enllaçaran amb el contingut de les Nacions Unides d'accés obert. Pretenem agregar i

  integrar col·leccions addicionals de materials digitals, a mesura que es creuen o es posen a la nostra disposició pels departaments, oficines i agències de l'ONU.

  El indexador d'aquest sistema tracta d'oferir la tecnologia més actual de cerca web, desenvolupada per cercadors tan populars com Google. No obstant açò, la naturalesa de la cerca bibliogràfica difereix considerablement de la d'una pàgina Web.

  Oferim moltes extensions per a permetre una cerca estructurada complexa i precisa, fins i tot combinant metadades, text complet i cites bibliogràfiques en una mateixa consulta.

  L'objectiu principal és ajudar als ciutadans i investigadors del món a trobar la informació de l'ONU que necessiten amb rapidesa i precisió.

 • Dia Mundial de la Llibertat de Premsa (3 de maig)

  03/05/17

  Dia Mundial de la Llibertat de Premsa (3 de maig)

  «En el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa demane que cesse tot tipus de repressió contra els periodistes - perquè la llibertat de premsa fomenta la pau i la justícia per a tots». — António Guterres, Secretari General de les Nacions Unides.

  La llibertat d'expressió és un dret fonamental, segons estableix l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans:«Tot individu té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les seues opinions, el d'investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d'expressió».

  Tenint en compte aqueix dret, el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa és una oportunitat para:

  -Celebrar els principis fonamentals de la llibertat de premsa;
  -avaluar la situació de la llibertat de premsa en el món;
  -defensar els mitjans de comunicació dels atemptats contra la seua independència i;
  -Retre homenatge als periodistes que han perdut la vides en el compliment del seu deure.

  L'Organització per a l'Educació, la Ciència i la Cultura, la UNESCO, ha triat enguany com a lema el de «Ments crítiques per a temps crítics» amb l'objectiu de destacar el paper dels mitjans en l'avanç cap a societats més pacífiques, justes i inclusives.

  NOTA CONCEPTUAL:
  https://es.unesco.org/sites/default/files/wpfd2017_concept-note_es_web.pdf

 • Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual (26 d'abril)

  26/04/17

  Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual (26 d'abril)

  Cada 26 d'abril, celebrem el Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual per a conèixer la funció que exerceixen els drets de propietat intel·lectual (patents, marques, dissenys industrials, dret d'autor) en el foment de la innovació i la creativitat.

  Enguany, analitzarem la manera en què la innovació està aconseguint que les nostres vides siguen més sanes, més segures i més còmodes en aconseguir transformar els problemes en progrés. Examinarem la manera en què el sistema de P.I. impulsa la innovació atraient la inversió, premiant als creadors i animant-los a desenvolupar les seues idees, i assegurant que els seus nous coneixements estiguen disponibles al públic, de manera que els innovadors de matí puguen basar-se en la nova tecnologia d'avui.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies