Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Els esports col·lectius reprenen la Lliga CADU amb el derbi valencià

  • 6 de febrer de 2017
Els equips de les universitats de València i d'Alacant que es disputaren el CADU de tennis el dia 1 de febrer.

Les seleccions d’equip de la Universitat de València es mesuraran a la Universitat Politècnica de València (UPV) dijous que ve, 9 de febrer, en el que serà la tornada del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) per als esports col·lectius després de l’aturada pels exàmens.

En aquesta ocasió, el derbi començarà a les 13 hores a les instal·lacions de la Universitat de València de la mà de la selecció de futbol sala masculí, que des del Pavelló Universitari donarà la xiuletada inicial a una de les jornades més esperades de la competició. La selecció dirigida per Javier Arnau es juga la passada a la final davant la Politècnica. “Si guanyem estaríem matemàticament classificats per a la final, que és el primer objectiu des que comencem el curs. Per a nosaltres és un derbi, ja que ens coneixem des de fa molts anys i hi ha una rivalitat esportiva important, afrontem el partit amb moltes ganes i amb ambició, el grup sap que és un partit important i estem entrenant per a arribar tan bé com siga possible a la cita”, argumenta el tècnic. Respecte a l’equip, Arnau espera “comptar amb tots els jugadors que tenim a disposició; per al cos tècnic és un luxe tindre l’opció de fer descartes en la convocatòria, ja que tots els jugadors estan amb moltes ganes de jugar el partit”. 

Els companys de futbol masculí els seguiran a les 13:30 hores des del camp de futbol del Campus dels Tarongers.

D’altra banda, la sala nord de l’Aulari V acollirà les seleccions de bàsquet: a les 14 hores, la selecció femenina i, a les 16 hores, la masculina. Per a José Manuel Casares, seleccionador del combinat masculí, “el rival serà dur, tenim ganes de mesurar-nos a ells. L’equip afronta el partit contra la UPV amb l’ambició de continuar invictes, segellant així la passada a la final del CADU, sense obviar la dificultat del partit, ja que la UPV també arriba invicta al partit”.

Simultàniament, les xiques de futbol sala femení disputaran la seua trobada a les 15 hores al Pavelló Universitari. Les d’Ángel Zurilla “afronten amb il·lusió la jornada”, però hauran d’estar molt atents als resultats dels altres partits “per si ens acompanyen els resultats i guanyant nosaltres les dues jornades que queden, ens podem ficar en la final. Serà un partit complicat, ja que l’equip és nou, ens està costant acoblar-nos, i la Universitat Politècnica sempre ens planteja partits complicats”.

Com a visitants, les seleccions de la Universitat de València disputaran totes les trobades al Pavelló de la Universitat Politècnica de València. Inauguraran la jornada les xiques de la selecció d’handbol femení a les 14 hores, i a les 16 hores ho faran els seus companys de la selecció masculina. L’equip d’handbol femení, dirigit per Sagrario Santana, es prepara per a un “partit complicat, no només pel rival en si (UPV), sinó també perquè es tracta de la volta a la competició després de l’aturada; a més de la responsabilitat que suposa saber que aconseguir aquests dos punts ens poden posar en la final”, apunta. Per a la seleccionadora, és primordial “mantindre un nivell defensiu alt per a deixar al rival amb pocs gols i que açò ens facilite l’atac. Saber controlar el ritme de partit sense arriscar quan no siga necessari”. Respecte a l’equip, Santana destaca que les jugadores “tenen ganes de tornar a la competició i estan motivades per a aconseguir l’objectiu”. 

Per la seua banda, Juan Ángel Perdigón, seleccionador del combinat masculí, preveu un partit “de gran rivalitat”, donades les circumstàncies. “Per la nostra banda arribem a la quarta jornada de competició amb una lleugera opció de classificar-nos per a les finals autonòmiques, amb la vista posada en la resta de partits que es disputen i a l’espera que la mala ratxa de lesions que hem tingut durant aquest període no ens passe factura”, explica.

La selecció de voleibol femení començarà la trobada a les 15 hores i tancarà la jornada la selecció de voleibol masculí a les 17 hores.

L’entrada a tota la jornada és lliure i constitueix una oportunitat única de veure algunes de les millors seleccions universitàries valencianes en acció.

El Servei d’Educació Física i Esports oferirà cobertura en directe i seguiment de les seleccions a través de les seues xarxes socials oficials (Twitter: @sefuv i www.facebook.com/sefuv).

Les seleccions de tennis i pàdel, a les portes de la final
“Estem a un pas de la final”. En aquests termes es van expressar ahir els seleccionadors dels equips de tennis i pàdel de la Universitat de València, Amparo Llópez i Jorge Bellmont, respectivament, després de disputar-se contra la Universitat d’Alacant la tercera jornada de la Lliga del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU).

I tenien raó. La victòria rotunda de l’equip de pàdel en les tres modalitats –mixts, individual femení i individual masculí– i els dos primers llocs per al tennis en individual masculí i mixts els porta a jugar el pròxim dijous, dia 9, la quarta jornada de lliga autonòmica contra la Universitat Politècnica de València.

“El de hui (per ahir) és un molt bon resultat, després d’haver-nos emportat els partits davant la Universitat Catòlica de València i la Miguel Hernández d’Elx. Continuem invictes, així que estem llests per a jugar la fase final del CADU i classificar-nos així per als Campionats d’Espanya Universitaris”, va apuntar Llópez.

Els mixts de tennis van caure en mans de Raúl Gil i Beatriz Córcoles, mentre que Pedro Lizondo va vèncer en l’individual masculí. No va tindre tanta sort la tennista de la UV Paula Álvarez, qui es va anar amb les mans buides enfront de la seua contrincant alacantina.

Bellmont, per la seua banda, va celebrar la gran victòria valenciana. La segona que l’equip de pàdel de la Universitat se suma en aquesta Lliga i que apunta cap a un nou triomf el dia 9 de febrer a la Politècnica. “Guanyar hui era vital per a nosaltres després del passat empat davant la Catòlica, i més amb el 3-0, que ens ha obert les portes a la final del CADU”, va dir.

I és que els resultats del combinat que dirigeix Jorge Bellmont no van deixar lloc a dubtes. Els seus sis esportistes van jugar i van guanyar. La parella masculina, formada per Javier Rodríguez i Javier Rico, van finalitzar amb dos excel·lents 6-1 i 6-3; la parella femenina, d’Elena Molina i Tamara Icardo, van acabar amb puntuacions encara més folgades: 6-1, 6-0; i el mixt, amb Javier Santonja i Fátima Olaso, un poc més ajustats però també campions: 7-6, 7-5.