Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Més de 170 participants en la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  • 6 de desembre de 2016
Image de la noticia

La Universitat de València, a través de la seua Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat i del Servei d’Educació Física i Esports, va organitzar la setmana passada tres accions amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat (dia 3). En total, 179 persones es van acostar per participar en el col·loqui, el taller i les jornades que va organitzar la Càtedra.

Dijous, 1 de desembre, va tenir lloc un col·loqui amb el lema “Vocació inclusiva: activitat física i esport a la Universitat”, que es va desenvolupar a la sala de graus de l'Aulari V de la Universitat de València. El col·loqui es va organitzar en dues taules de diàleg, que van tractar els temes “Apunts per al col·loqui: oportunitats per a la pràctica esportiva” i “Així ho percebem des de la pràctica”. Al llarg del matí, es va crear un ambient que va permetre als assistents compartir experiències, aclarir dubtes i inquietuds i aportar possibles solucions als problemes que es plantejaven.

Divendres, 2 de desembre, al matí, va tenir lloc el taller d'iniciació a l'o-precisió, amb l’objectiu de fer conèixer millor la disciplina d'orientació als 118 assistents que de la mà de Joaquim Margarido i Niclas Gil es van assabentar dels principis i objectius bàsics de la preparació i desenvolupament de la prova. Una vegada acabada la sessió teòrica, es van desplaçar als Jardins de Vivers per realitzar la sessió pràctica.

Al llarg de la vesprada del divendres i durant el dissabte 3 de desembre, es van desenvolupar les jornades d'o-precisió. Una acció dirigida a un públic més específic amb l’objectiu de no solament fer conèixer millor la disciplina d'orientació, com era la comesa del taller de divendres, sinó també de formar personal tècnic en el disseny, la planificació i l’organització de les proves d'o-precisió. Joaquim Margarido i Niclas Gil van ser de nou els encarregats de dirigir les sessions teòriques i les pràctiques que es van desenvolupar aquests dos dies.

Els membres de la Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat Universitat de València es van mostrar molt satisfets de l'èxit de participació d'aquestes tres accions i van mostrar el seu interès de continuar, amb pas ferm, dissenyant activitats i accions formatives que promoguen l'estudi dels esports adaptats.