Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat celebrarà el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb tres accions

  • 23 de novembre de 2016

La Universitat de València, a través de la seua Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat i el seu Servei d’Educació Física i Esports, organitzarà la setmana vinent tres accions amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat (dia 3).

El dijous, 1 de desembre, tindrà lloc un col·loqui amb el lema “Vocació inclusiva: activitat física i esport a la Universitat”, que es desenvoluparà a la sala de graus de l'Aulari V de la Universitat de València a partir de les 11.30 hores. El col·loqui es distribuirà en dues taules de diàleg, que tractaran els temes “Apunts per al col·loqui: oportunitats per a la pràctica esportiva” i “Així ho percebem des de la pràctica”. La inscripció és gratuïta a través de l'aplicació d'automatrícula  del Servei d'Educació Física i Esports (www.uv.es/sef).

El divendres 2, al matí, tindrà lloc el taller d'iniciació a l'O-precisió, dirigit a alumnat interessat en la promoció i/o gaudi de les activitats fisicoesportives que es desenvolupen en el medi natural, així com a professorat i personal tècnic, especialistes i persones interessades en aquesta formació. Amb aquest taller, la CDPDAUV pretén donar a conèixer millor la disciplina d'orientació a tot el col·lectiu que s'hi inscriga. La sala d'actes de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València acollirà l'alumnat i José Campos, director de la CDPDAUV, obrirà la jornada. A continuació, Joaquim Margarido i Niclas Gil exposaran els principis i objectius bàsics de la preparació i desenvolupament de la prova i, una vegada finalitzada la sessió teòrica, es desplaçaran als Jardins de Vivers per realitzar la sessió pràctica.

La tercera acció seran les jornades d'O-precisió, que s'estructuren en dos dies: el divendres 2 de desembre a la vesprada i el dissabte 3. A diferència del taller, les jornades van adreçades a professorat d'activitats fisicoesportives, professorat de l'assignatura d'educació física, tècnics esportius de modalitats esportives vinculades al medi natural, especialistes, persones interessades en aquesta formació i específicament a tècnics d'orientació, interessats en la formació de formadors. La CDPDAUV pretén no només donar a conèixer millor la disciplina d'orientació, com é el cas del taller de divendres, sinó també formar el personal tècnic en el disseny, la planificació i l’organització de les proves d'O-precisió.
Les jornades tindran lloc a l'Aulari V i, com el taller, començaran amb un acte inaugural de la mà de José Campos i una sessió teòrica de Joaquim Margarido (membre del Comitè Tècnic d'Orientació de Precisió de la Federació Portuguesa d'Orientació) i Niclas Gil (responsable de la secció d'orientació de la Universitat de València). El dissabte començarà amb una sessió teòrica i a continuació l'alumnat es desplaçarà al lloc de la pràctica. La jornada acabarà amb una sessió teòrica a la vesprada, la cloenda de les jornades i el lliurament de certificats. Més informació, programa de les jornades i inscripció en www.catedradivinapastora.es.

Imatges: