Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat s’emporta la medalla de plata en l’autonòmic de marató

  • 23 de novembre de 2016
Image de la noticia

La selecció de marató de la Universitat de València va disputar diumenge passat, 20 de novembre, la prova reina de l'atletisme: la Marató València Trinidad Alfonso EDP, que coincideix amb el Campionat Autonòmic d'Esport Universitari (CAEU). La selecció de la Universitat hi va aconseguir una medalla de plata.

El combinat dirigit per Rubén Picazo va acudir a la cita amb sis atletes: Sergio Aguado, Alberto Campillo, Carles Falco, Alberto Martínez, José David Moruno i Sergio Rodríguez. L'actuació de José David Moruno va ser la més destacada de l'equip, amb una cursa que va anar de menys a més, demostrant el bon estat de forma en què es troba, i així va aconseguir la preuada medalla de plata amb una marca de 2:55:56.

El seleccionador, Rubén Picazo, explica que “les condicions del diumenge eren ideals per buscar una bona marca. Les medalles en aquest CAEU estaven molt cares, ja que les altres universitats presentaven equips forts. Les nostres opcions es basaven en les actuacions de Jose David Moruno, que tenia la millor marca dels nostres amb 3:10:57 del 2015 en aquest mateix traçat, al costat d'Alberto Campillo i Carles Falco, que eren els encarregats de lluitar pels llocs davanters i intentar baixar la barrera de les 3 hores, on se situaria aproximadament el tall de les medalles”. Sobre la medalla de Moruno, Picazo es mostra molt “content, va rebaixar en gairebé 15 la seua millor marca personal i va fer un temps magnífic, tenint en compte que venia de competir en diversos triatlons, esport en què és especialista, i que no partia entre les millors marques de tots els atletes participants”.

Van completar el podi els atletes de la Universitat Politècnica de València, José Luis García (or) i Jorge Luzuriaga (bronze).

Els altres components de l'equip també van acabar la prova, una dada que per al seleccionador és destacable, ja que “es tracta d'una prova amb unes exigències físiques molt altes, i que hagen acabat tots demostra que tots van arribar en bon estat de forma a la prova”.

Els temps dels components de la selecció van ser: José David Moruno Benita: 2:55:56; Carles Falcó Puchol: 3:04:27; Alberto Campillo Marin: 3:09:50; Sergio Aguado Berenguer: 3:26:26; Sergio Rodríguez Guevara: 3:26:33; Alberto Martínez Francés: 3:47:44.