Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat de València, amfitriona en el CADU de frontenis i esquaix

  • 23 de febrer de 2017
Dos homes practiquen esquaix.
Dos homes practiquen esquaix.

En la seua aposta per l’esport universitari, la Universitat de València ha optat per oferir el seu suport a les disciplines de raqueta. Per aquest motiu, enguany organitza la final autonòmica de frontenis i esquaix, que es disputarà dijous que ve, 2 de març, a les instal·lacions del Poliesportiu Tutempo K7.

La seleccionadora de frontenis, Cristina Ortiz, reconeix que alberga “il·lusió” per què el seu equip puga portar-se el triomf per cinqué any consecutiu. “Som els amfitrions i, a més, anem a la competició amb esportistes de primer nivell”, afirma. Així, disputaran el títol autonòmic Víctor Molina i Jorge Castro, en masculí; Andrea Micó i Blanca Silvestre, en femení; i Susana Pascual, i Carlos Domínguez, en mixt.

A més del nodrit palmarés dels últims campionats, l’equip de frontenis de la Universitat de València va al CADU amb l’aval dels resultats obtinguts en la classificació per al Zabalki Internacional. Segons assenyala Ortiz, “enguany s’han apuntat huit parelles, de les quals s’han classificat tres, i anem amb moltes esperances d’endur-nos tant el femení com el masculí”.

El dia 2 també es disputarà la medalla autonòmica d’orientació, organitzada a Alacant per la Miguel Hernández d’Elx. La competició començarà a les 11 hores i es perllongarà durant tot el matí. La selecció de la Universitat acudirà amb 10 homes i tres dones, i, segons el seu entrenador, Niclas Gil, “amb expectativa de fer podi i obtindre medalla”.

Bàdminton, escacs i natació
El CADU d’esports individuals, no obstant això, haurà començat dimecres, dia 1, amb bàdminton, escacs i natació. Les dues primeres, a les instal·lacions de la Universitat Jaume I de Castelló, mentre que la piscina de la Cardenal Herrera CEU acollirà l’autonòmic de natació.

L’equip de bàdminton, seleccionat per Iván Gallardo, competirà en totes les categories: a més dels individuals, dobles masculí i femení, i mixts. Gallardo espera “agafar medalla en totes les categories i repetir els tercers per parelles”. També va confirmar que tornaran als campionats autonòmic i nacional els “dos estendards de la Universitat”: David Siles i Bárbara Salinas, guanyadors del bronze en mixts en el Campionat d’Espanya de l’any passat.

L’equip d’escacs de la Universitat arriba al CADU amb 10 xics i tres xiques. En un torneig únic jugaran totes les universitats que es disputaran la classificació general, la femenina i per equips. “Encara que som conscients que els equips d’Alacant i de la Politècnica són forts, estem convençuts que podem optar a guanyar”, manifesta el seleccionador, Ramón García.

Última jornada de la competició per equips
Després del ple del quart derbi, els equips de la Universitat de València es preparen per a disputar la cinquena i última jornada de la lliga CADU, que es jugarà dimarts que ve, dia 28, contra la Jaume I de Castelló.

Els combinats de bàsquet, futbol i futbol sala es desplaçaran a Castelló; mentre que el voleibol i l’handbol es jugaran a València, a diferents instal·lacions de la Universitat. El Pavelló Universitari acollirà els partits d’handbol (femení, a les 13 hores, i masculí a les 15 hores); i l’Aulari Sud serà seu de la competició de voleibol femení a les 14 hores i del masculí a les 16 hores.