Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat de València disputa set campionats d’Espanya en les pròximes setmanes

  • 12 d’abril de 2017
L'equip de taekwondo després de disputar el CADU.
L'equip de taekwondo després de disputar el CADU.

Els equips esportius de la Universitat de València no descansen en Pasqua. Amb l’única treva dels dies de Setmana Santa, set equips es desplaçaran a Màlaga, a Madrid i a Múrcia per a disputar-se els seus respectius Campionats d’Espanya Universitaris (CEU).

L’equip de pàdel, liderat pel seu seleccionador, Jorge Bellmont, competirà a Antequera (Màlaga) del 17 al 20 d’aquest mes, després de proclamar-se campió autonòmic en la categoria femenina, amb la parella formada per Elena Molina i Tamara Icardo; i mixta, amb Javier Rico i Paula Pastor.

Amparo Llópez, entrenadora de l’equip de tennis, ha informat que es desplaçarà fins a la localitat madrilenya de Villanueva de la Cañada amb sis esportistes. “El nivell del CEU és alt, però després d’obtindre l’or en el CADU anem amb molta il·lusió d’aconseguir medalles en les diferents proves”, ha dit. Com a mínim espera aconseguir, segons ha reconegut, el bronze per equips, igual que en el nacional de l’any passat. Els tennistes que competiran en el CEU, del 20 al 23 d’abril, són Raúl Gil en individual masculí; Andrea Cervera en individual femení; Pedro Lizondo i David Sánchez en dobles masculí; Pedro Lizondo i Paula Álvarez en dobles mixt; i Paula Álvarez i Beatriz Córcoles en dobles femení.

Simultàniament al CEU de tennis se celebrarà el CEU d’hípica, també a Villanueva de la Cañada els dies 21, 22 i 23.

Quant al nacional de taekwondo, que tindrà lloc a Moralzarzal (Madrid) del 22 al 23, la Universitat de València participarà el segon dia amb un equip d’11 esportistes: sis femení –Olga Novillo (-46 kg), Nerea Gasulla (-49 kg), Alicia Ibáñez (-53 kg), Alicia Pérez (-62 kg), Lucía González (-67 kg) i Arantxa Benlloch (poomsae)– i cinc masculí –Iván Redón (-58 kg), Alejandro Cabeza (-63 kg), Javier Chicote (-68 kg), Pau Gualda (-74 kg) i Jaime Penades (+87 kg)–. Deu d’ells competiran en la modalitat de combat i una esportista ho farà en la modalitat de Poomsae (tècnica). “Molts d’ells competeixen en un CEU per primera vegada, i espere que siga una bona experiència per a cadascun. També tindrem per primera vegada la competició de Poomsae, que veig molt interessant perquè suposa una millora per a les competicions universitàries”, ha assenyalat l’entrenadora, Karina Dosantos, qui acompanyarà l’equip juntament amb el delegat, Antonio Durbán.

El CEU de voleibol platja serà l’últim que es jugue aquest mes. Del 26 al 28 d’abril, acollirà el campionat el municipi murcià de Santiago de la Ribera. L’equip valencià acudirà amb grans expectatives després d’aconseguir diferents podis en l’autonòmic, disputat el cap de setmana passat a Alacant. La parella masculina d’Adrián Pastor i Ismael Luna es va endur l’or, mentre que la plata va ser per a la mixta formada per Sergi Forrat i Laura Julián, i el bronze per a la parella femenina de Paula Company i Aurora Ubé.

Grans expectatives per al futbol
Els CEU de futbol masculí i femení coincidiran en el temps i en l’espai. Futbol-11 i futbol-7 es jugaran al poliesportiu de Las Rozas, a Madrid, del 18 al 21 d’abril. Segons apunten des del Servei d’Educació Física i Esports (SEF) de la Universitat de València, “la participació d’ambdues seleccions en els CEU sol ser habitual en els últims anys”. De fet, la selecció de futbol-7 femení “és una de les més guanyadores des de fa temps”. L’any passat, per exemple, va obtindre l’or a Almeria. “Enguany, les expectatives són molt bones, com sempre, i tornem a tindre grans opcions de competir per la medalla d’or”, afirmen.

Per la seua banda, l’equip de futbol masculí de la Universitat “sempre ha fet un gran paper en els CEU”. El 2016 es va endur el bronze també a Almeria. “Enguany ens ha tocat en la fase prèvia un grup complicat, però esperem que la selecció de la Universitat de València realitze un bon campionat i lluite fins al final”, sostenen des del SEF.