Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Bona actuació de les seleccions de rugbi en els Jocs Europeus

  • 18 de juliol de 2016
Seleccion de rugby

Les seleccions de rugbi de la Universitat de València han acabat la seua marxa en els III Jocs Europeus Universitaris 2016 amb molt bons resultats. El combinat femení va acabar en quarta posició i els seus companys de l'equip masculí ho van fer en setena.

En la primera fase de lligueta, el combinat femení va aconseguir imposar-se a la Universitat de Porto per 5-7, a la de Coïmbra per 5-21 i a la de Zagreb per 5-29; no obstant això, no va poder superar l'equip de la Universitat de París, que va superar les valencianes per 28-5, ni a la Universitat de Gloucestershire (7-17). Dos equips que van acabar emportant-se l'or i la plata del campionat, respectivament.

Amb aquests resultats, la selecció dirigida per Ana Aigneren va aconseguir el passe a les semifinals. El rival a batre va ser la Universitat de Porto, amb qui ja s’havien creuat en la fase de grups en un partit molt igualat. En aquesta ocasió, el partit va caure del costat de les portugueses, que es van imposar 5-29 a les valencianes, i s’emportaven així la medalla de plata, mentre que deixaven l'equip de la Universitat de València en quarta posició.

Per la seua banda, l'equip dirigit per Marcos Armiñana, la selecció masculina, no va començar amb bon peu la competició, va caure davant la Universitat de Lisboa per un ajustat 17-14 i davant Geòrgia per 5-24 en la primera jornada de competició. Dimecres passat es van imposar a la Universitat de Šiauliai per 29-14 i dijous van disputar el partit de quarts davant la Universitat de Zagreb, un partit que es van emportar els croats per 7-12 i que deixava fora de la lluita per les medalles el combinat de la Universitat de València, que va disputar aquella mateixa vesprada el partit pel setè i vuitè lloc. El rival era conegut, el combinat de la Universitat de Šiauliai, que ja s’havia creuat amb els valencians en la fase de grups. La selecció de la Universitat va ser contundent i va deixar el marcador amb un 0-24 al seu favor, que la va classificar en setena posició.